Gazete Vatan Logo

Konya’da Kerry ile Gazze diplomasisi

Bakan?Davutoğlu ‘Başbakan’ sloganları ile karşılandığı Konya’daki bayramlaşma sırasında ABD ve Katar’la Gazze’yi görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün memleketi Konya’da bayramlaşma törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sadece Filistinlilerin değil, Türkmenlerin de yanında olunması gerektiğini belirterek hükümeti eleştirisine tepki gösteren Davutoğlu, “Son 12 yılda Türkmenlerin her meselesine sahip çıktık. İhsanoğlu, Türkmeneli bölgesinin adlarını bile bilmez. Tazehurmatu nerede bilmez. Telafer nerede bilmez. Hanekin, Yenice nerede bilmez. Kerkük’e gitme cesareti göstermeden konuşurlar” diye konuştu.

Üçlü görüşme yaptı

Seydişehir ilçesindeki bayramlaşma töreninde “Başbakan” sloganlarıyla karşılanan Davutoğlu, salonda bir süre oturduktan sonra Gazze için üçlü görüşme yapmak için salondan ayrılıp ayrı bir odaya geçti. Davutoğlu, burada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiye ile görüşme yaptı. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar salona gelen ve kürsuye çıkan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Salona girerken acil bir görüşme talebi geldi. Katar ve ABD dışişleri bakanlığından. Dolayısıyla üçlü bir görüşme yaptık. Bu arada Hamas lideriyle tekrar görüştük. İslam Birliği Teşkilatı genel sekreteriyle de görüştük. İnşallah Gazzeli kardeşlerimizin barışa, huzura en önemlisi de barış ve huzuru teminat altına alacak olan onurlu ve istikbale götürecek yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz inşallah.”

Haberin Devamı

SP’lilerden oy istedi

Davutoğlu, Saadet Partililere de oy vermelerini konusunda çağrıda bulundu: “10 Ağustos’ta oy vermek için yalnız kaldığınızda, zihninizden sayın Recep Tayyip Erdoğan ve diğer adayları geçirin. Aklınıza, zihninize sorun. İmanınıza sorun” dedi.