Gazete Vatan Logo

Konut alıcısı ‘naz’landı talepte düşüş olabilir

Konut alıcısının artık daha seçici ve nazlı olduğunu söyleyen Aziz Torun, “Ne yaparsam satarım’ devrinin bittiğini söyledi. Torun, önümüzdeki 2 yılda talebin azalma riskine karşı sektörü uyardı

Konut alıcısı ‘naz’landı talepte düşüş olabilir

Torunlar GYO’nun Kiptaş işbirliğiyle İstanbul TEM Alibeyköy kavşağında, 2 milyar liraya ulaşan yatırım bedeliyle inşa ettiği ‘5. Levent’ projesinde ikinci etap satışları başladı.

İkinci etap satışlarının başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan GYODER Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe bazı değişimlerin olduğuna dikkati çekti. Konut alıcısının artık bilinçli ve seçici olmasının yanı sıra ‘nazlı’ da olduğuna dikkati çeken Torun, “Artık ‘ne üretirsem satarım’, ‘istersen al’ devri bitti. Tüketicinin bu seçiciliği bize de birşeyler öğretiyor. 5. Levent projemizde gördük ki lokasyon ve ulaşım tüketicinin en önemli tercih sebebi” dedi.

Ciddi rekabet var

Konut arzının her geçen gün arttığını ve sektörde artık çok ciddi bir rekabetin olduğuna dikkat çeken Torun, “Gayrimenkul geliştiricilerinin gelecek 2 yıl içinde talebin satışın arkasına düşme riskini düşünmeleri gerekiyor. Bu rekabet ortamında doğru lokasyonda, satın alma gücüne hitap eden, ihtiyaca yönelik projeler yapan satar. Bu kriterlere uygun olmayan projelerde sıkıntı olabilir. Sat-yap işi yapanların bunu dikkate alması lazım. Eğer satış geride kalırsa alternatif finasman kaynaklarının olması lazım. Özkaynaklarının güçlü olması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Davetkar’ fiyatla 900 konut satışta

TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 5. Levent projelerinde, ilk etaptaki 1.200 konutun tamamını sattıklarını ve yaklaşık 1 milyar lira ciro elde ettiklerini belirterek, ikinci etapta 900 konutu satışa çıkardıklarını açıkladı. Bu 900 konutun 200 adedine özel kampanya yaptıklarını söyleyen Aziz Torun, “Bankalardan önce faizi 0.80’e çektik. Ön talebe bakılırsa bu evleri bir ayda satarız” dedi.

3 farklı ödeme modeli bulunan projede, kampanyaya özel peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak yüzde 4 ayrıca indirim uygulanacak. Yine kampanya kapsamında, banka kredili ödeme planlarında aylık yüzde 0.80 faiz oranları geçerli olacak. Torun Vade seçeneğinde yüzde 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda yüzde 10’luk iki ara ödeme ve geri kalan yüzde 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor.

Haberin Devamı

Metrekare fiyatlarının 5 bin 800 ile 7 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Torun, ‘davetkar’ fiyatlar sunduklarını belirtti.

Alandaki hak sahiplerinin evleri bitiyor

5. Levent’in örnek bir dönüşüm projesi olduğunu belirten Aziz Torun, “473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 5. Levent, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 4 bin konutuyla İstanbul’a 15 bin kişinin yaşayacağı modern bir semt kazandıracak” dedi. Torun, arazide bulunan hak sahipleri için inşa ettikleri 400 konutu tamamlamak üzere olduklarını belirterek, Ağustos ayında teslimlerin yapılacağını kaydetti.