Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu septik!

Topbaş, Kılıçdaroğlu'nu bu sözle tarif etti...

CNNTÜRK ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni 5 yıllık dönem için AKP'nin yeniden aday gösterdiği Kadir Topbaş idi.

"Kılıçdaroğlu'nun titizliği yüzünden SSK battı"

CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Müfettişlerin hayata bakışları septiktir, şüphecidir" dedi; Kılıçdaroğlu'nun bu titizliği yüzünden SSK'nın battığını öne sürdü. Topbaş, tartışma üslubunu eleştirdiği Kılıçdaroğlu ile karşılıklı tartışmaya girmeyeceği belirtti ve iddialar için "Ben kendimden eminim" dedi.



Coşkun, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dengir Mir Mehmet Fırat ve Şaban Dişli gibi bir dönem AKP'nin etkili isimleri ile yaptığı karşılıklı tartışmalara değinince Topbaş, "Ben o tarzları benimseyen bir insan değilim. Doğru da bulmadım. Yani orada 'al bunu cevapla' diyecek. Yapar suçlaması neyse, ortaya koyar, yargıya götürür sizde onun gereken cevabını münferit olarak verirsiniz. Burada yani 'oydu buydu' yani kim kimi ikna edecek? Yani birileri atacak, birileri tutacak, birileri savunacak, birisi hücum edecek hamle yapacak. Bu doğru değil" şeklinde konuştu.

Ahmet Hakan, "Bunları 'tartışmayacağım onunla' anlamında mı söylüyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltince Topbaş'ın yanıtı şöyle oldu:

"Zaten ben tartışmadım. Geçen seçimlerde de hatırlarsanız, 2004'te de ben hiçbir adaylarla birlikte çıkmadım. Hatta o zaman da adayları grup halinde alan medyalarda onlarda hep söylemişlerdi, 'Niye AK Parti'nin adayı gelmiyor' diye."

Coşkun, "Şunu mu diyorsunuz; bu Kılıçdaroğlu'na özgü bir durum değil" ifadesini kullanınca Kadir Topbaş, "Değil. Bir önceki seçimde de hatırlanırsa ben, adaylarla hiç çıkmadım. Ne ikili, ne gruplarla" dedi.



Bu tür tartışmalara katılan adayların orada birbirlerine laf yetiştirmek durumunda olacağını anlatan Kadir Topbaş, "Dünyayla yarışan bir şehre neler katacağınızı, projelerinizin neler olduğunu, sorunları nasıl çözeceğinizi bunları söylemeniz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Medyada çıkan Rumelihisarı'ndaki 45 metrekaralik binayı 150 metrekarelik haline getirdiği şeklindeki haberlere de tepki gösteren Kadir Topbaş, orada 12'de bir hissesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Boğaz'da 45 metrekare, 150 metrekare oldu diye bu kadar yanlış bir haber, olmayan bir şeyi, bir fotoğraf hilesiyle ortaya koyacak ben onun olmadığını 'aa bu fotoğraf, burası böyleydi' bunu ben tartışmam bile. Doğru olmayan bir şeyi ben niye tartışacağım, niye oturacağım konuşacağım."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkında çeşitli dosyalar olduğu söylemlerine de değinen Kadir Topbaş, Kılıçdaroğlu'na adres olarak yargıyı gösterdi.

"İddiaları varsa yargıya götürür, ki bizim dokunulmazlığımız yok, kendisinin dokunulmazlığı var, milletvekili" diyen Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını geniş şekilde veren medyanın bu iddialara karşı yaptığı açıklamalara aynı önemde yer vermemesinden de şikayet etti.

Haberin Devamı