Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu canlı yayında: Gülen'in iadesi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu canlı yayında: Gülen'in iadesi...

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

* Darbeyle ilişkili olanların ihracından daha doğal bir şey olamaz.Beştepe'deki zirvvede 'cadı avı' endişesini dile getirdim.

* Hükümet doğal olarak darbe girişimine karı huku çalıştırıyor, önlem alıyor. İktidar yetkileri dağıtırken belli unsurlara dikkat edilmeli.

* Savcılar kamoyu gözünde soru işaretleri yaratmamalı.

* Türkiye en büyük mağduriyetler darbe sonrası yapıldı. Şimdi kendimizi affettirmek için asılanların isimlerini parkalra veriyoruz. Siyaset sokağa teslim olmadı. Siyaset daha objektif davranarak hareket etmek zorundadır. Bir süre sonra olağan süreç devam edecek. Bugün söylediklerimiz o gün de devam ettirebilirsek o zaman sorun yok.

* HDP liderinin de Beştepe'de olmasında yarar görüyorum.

* HSYK'ya üye seçiminin siyasellaştığını Beştepe'de dile getirdim. Yargı bağımsızlığının önemini Beştepe'deki zirvede ifade ettim. Hakimler veya savcılar tarafsızlıklarına gölge düşürülmemeli,

ER VE ERBAŞLARI LİNÇ EDENLER DE ADALAETE TESLİM EDİLMEDİ

Haberin Devamı

* Darbe girişimi bir suçtur ama bir eri de linç etmek suçtur. Er ve erbaşlara talimat verildiğinde onları linç edenler adalete teslim edilmeli. Biz bunu da bekliyoruz. Başbakan'a da ilettim kendisi bana hak verdi.

* OHAL uygulamalarını izleme komisyonu oluşturduk.

Hükümete çağrım, duruşmalar canlı yayınlansın.

"ERGENEKON VE BALYOZ'DA YARGILANANLARIN İTİBARI İADE EDİLMEDİ"

Balyoz'da haber kaynağını kimse sorgulamadı, hukuk çifte standarı uygulamamalı. Balyoz ve Ergenekon davalarında pek çok amasum insan büyük acılar çekti. Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılananların itibarları iade edilmedi.

GÜLEN'İN İADESİ

Gülen'in iade süreci için milletvekilimiz Salıcı da ABD'ye gidecek.