Gazete Vatan Logo

Kıbrıs’ta seçim anketi kavgası

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, partisini barajın altında gösteren araştırmacı Murat Gezici’nin iki yıl önce birinci göstermek için kendisinden 500 bin lira istediğini iddia etti

Kıbrıs’ta seçim anketi kavgası

KKTC’de koalisyon ortaklarının anlaşamaması nedeniyle 7 Ocak 2018’de yapılacak erken seçim öncesi anket tartışması yaşanıyor. Gezici Araştırma Şirketi’nin sahibi Murat Gezici, yayınladığı son ankette Serdar Denktaş’ın başkanı olduğu Demokrat Parti’nin (DP) baraj altında kaldığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise Murat Gezici’nin iki yıl önce DP’yi anketlerde birinci parti göstermek için kendisinden 500 bin TL istediğini iddia etti.

Denktaş’ın açıklamasına karşılık Murat Gezici, iki yıl önce bir otelin restoranında karşılaştığı Denktaş’ın konuşamayacak kadar sarhoş olduğunu anlattı. Denktaş’tan para istemediğini, anket hakkında konuşma bile yapmadıklarını ifade etti. Denktaş ise “Ben içkimi içer, bayramdan bayrama namazımı kılarım. 5 vakit namaz kılana da saygı duyarım. Ancak sarhoş bile olsam istediği parayı duyunca ayılırdım” diyerek cevap verdi.

FETÖ’cülük tehdidi!

Tartışma sürerken dün yeni bir gelişme yaşandı. KKTC’nin resmi haber ajansı TAK’ın (Türk Ajansı Kıbrıs) müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, Gezici’nin kendisini tehdit ettiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Polise ifade veren Saygılı açıklamasında, 6 Aralık’ta mesaj atan Gezici’nin kendisini yanlı ve yandaş yayın yapmak, kendisiyle ilgili iftira ve hakaret içeren açıklamalar yayınlamak ve kendi anket sonuçlarına yer vermemekle suçladığını belirtti. Ayrıca Gezici’nin sekreterini arayarak, “TAK’ın içinde çok sayıda FETÖ’cü olduğunu ve seçimlerden sonra hepsini temizleyeceğini” söylediğini iddia etti. Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da Gezici Araştırma Şirketi’nin yayınlamış olduğu anketle Kıbrıs Türk halkı üzerinde algı operasyonu yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Gezici: Hepsine dava açacağım

VATAN’ın ulaştığı Murat Gezici ise 4 yıldır KKTC’de doğru tahmin yapan tek araştırma şirketi olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu: Serdar Denktaş beni iktidardaki UBP’nin yüzde 34,5, kendi partisi DP’nin ise yüzde 4,2 oy alarak baraj altında kalma ihtimalini açıklamamdan sonra suçladı. İki yıl önce bir otel restoranında karşılaştık. Kendisi içkiliydi ve 20-25 dakika konuştuk. Bir anket teklifimiz ya da kendisinin anket isteği olmadı. TAK’ın başına Serdar Denktaş tarafından atanan Neriman Saygılı doğru söylemiyor. Ben medeni bir şekilde anket sonuçlarımızı yıllardır yayınlamayıp, anket sonucuyla ilgili konuşan TKP Başkanı Mehmet bana iftira, küfür ve hakaret ettiği haberle ilgili aradım. Saygılı devlet ajansının kurallarını çiğneyerek, haber etiğine uymadığı için istifa etmelidir. UBP’nin yükseldiğini ve tek başına iktidar olacağını söylediğim için bana siyasi ve kamuoyu baskısı yapılıyor. Önümüzdeki hafta KKTC’ye gidiyorum tekrar anket yapacağım. Serdar Denktaş, TAK Müdürü Neriman Saygılı ve TKP Başkanı Mehmet Çakıcı hakkında dava açacağım.

Haberin Devamı