Gazete Vatan Logo

Kendi uçağımızı yapacağız

Erdoğan, ABD’ye F-35 mesajı verdi: Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. 1.5 ton bomba taşıyabilecek olan kendi uçağımızı üretiyoruz. Yeni havalimanının ismini yatırımcı firmalarla birlikte belirleyeceğiz

Kendi uçağımızı yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanı’nda gerçekleştirilen ATV, a Haber, a News ve a Haber Radyo ortak yayınında gazeteciler Salih Nayman ve Banu El moderatörlüğünde ‘Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel Programı’nda soruları yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

100 bin kişiye yeni iş...

3. Havalimanı için heyecan doluyuz, coşku doluyuz. Öncelikle bu beş firmamıza çok teşekkür ederim. Kolay bir eser değil. Arazi olarak devasal bir arazi 76.5 milyon metrekarelik alanda böyle bir havalimanı tesis ediliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da açılışını yapacağız. Dünya’nın ilkleri arasına girecek. Bu havalimanı açıldığında burada 100 bin insan istihdamı olacak. Havalimanının isim konusunu yatırımcı firmalarla beraber alacağız.

Sabiha Gökçen’i biz işlettik!

Dünyada siyasi tarihe baktığımızda özellikle bu komünist rejim heveslileri hiçbir zaman bu tür yatırımlara taraftar olmaz. Az önce Bay Kemal konuşuyor. Sabiha Gökçen’i bizden öncekiler yaptı ama işletemediler. Sabiha Gökçen’i biz işlettik ama sonra ihtiyaçlara cevap veremez oldu. Sabiha Gökçen’e de yeni bir pist yapıyoruz. Şu an bu yeni havalimanında 32 bin kişi istihdam ediliyor.

Haberin Devamı

Çevreci ruha sahibiz

Yeni havalimanının açılışının ardından Atatürk Havalimanı’nı Millet Bahçesi’ne dönüştürmek için çalışmalara başlayacağız. Bu konuyla ilgili olarak da biz artık çevreci, bu noktada da devrimci bir ruha sahibiz. Bununla beraber biz tüm dünyaya bir mesaj vereceğiz. Biz aynı zamanda çevreciyiz. Biz aynı zamanda yeşili şehrin içine işliyoruz. O meydanlardaki o gezici takımlar var ya bunların hali bu. Bir dikili ağacınız, bir dikili taşınız olsun.

Kendi uçağımızı yaparız

(ABD Senatosu’nun F-35 kararı) Biz bununla ilgili alternatifleri de üretiriz ama Türkiye senin NATO’da stratejik müttefikin, stratejik ortağın olan Türkiye’ye karşı bu tür bir yanlışa Amerika’nın tevessül etmesi, bir defa Amerika’nın kaybınadır. Oradan olmazsa bir başka yerden olur, daha da olmazsa biz kendi uçağımızı üretir hale de geleceğiz. Şu anda onun da çalışmalarını yapıyoruz. 4.5 ton ağırlığında ve 1.5 ton bomba taşıyabilecek olan bir uçak üretiyoruz. Buraya geldik. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı.

Haberin Devamı

Kimseden izin almadık

(Kandil operasyonu) Bakın şu anda bizim güney bölgemizde, Fırat’ın batısı ve doğusu, iki operasyon ağımız var. Fırat’ın batısında bu işleri ağırlıklı Rusya’yla yürütüyoruz, doğusunda ise ağırlıklı olarak koalisyon güçleriyle yürütürüz ama batıda İran da zaman zaman bizimle beraber bu çalışmaların içerisinde bulunuyor. Bay Muharrem biz bununla ilgili ne İran’dan izin aldık ne ABD’den izin aldık, biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, kaldı ki bir çok yerde de İran ile zaten ortak hareket ediyoruz.

Bidonlarla su taşınıyordu

İstanbul’da eskiden kokudan Haliç’ten geçmek mümkün değildi. CHP’nin belediye başkanı olan Ümraniye’de çöplük patlamış, 39 vatandaşımız ölmüştü. Hangi yüzle vatandaşın karşısına çıkıyorlar. Dağları deldik, İstanbul’a su getirdik. Çöp dağları ortadan kalktı, su sorunu ortadan kalktı. Vatandaş bidonlarla küveti dolduruyordu. 2 buçuk milyar dolar borçla aldım İstanbul’u.

Haberin Devamı

Bakanlık sayısı 16’ya iniyor!

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Bakanlık sayısını 16’ya indiriyoruz” dedi, ekledi: Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nı birleştiriyoruz. Ekonomi yönetimini sadeleştiriyoruz. Altı olan bakanlık sayısı 3’e iniyor. Orman Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı birleşiyor.