Gazete Vatan Logo

Kayıp 3 aile İzmir’de yakalandı!

Reina katliamcısının Konya’da bağlantılı olduğu tespit edilen 3 aile, olay gecesi sırra kadem basmıştı. Kırgız ve Uygur Türkü olan 3 aileye mensup 20’si çocuk 40 kişi İzmir’de gözaltına alındı

Kayıp 3 aile İzmir’de yakalandı!

Yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştiren Orta Asya kökenli DEAŞ’lı teröristin yakalanmasına yönelik İstanbul’da başlatılan operasyonlar, Konya başta olmak üzere çeşitli illerde sürdürüldü. Bu operasyonlarda elde edilen bilgilerde, kasım ayında Konya’ya eşi ve 2 çocuğuyla gelen DEAŞ’lı teröristin, kentin Bosna Hersek Mahallesi’nde ev kiralayan yabancı uyruklu 3 aileyle ilişki kurduğu saptandı. Reina katliamından sonra Konya’da polisin yaptığı baskınlarda, 3 ailenin kaldığı evlerde kimse bulunamadı.

Evleri boşaltıp kaçmışlar

Evleri boşalttıkları belirlenen 3 aile de sır oldu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri yaptıkları çalışmada Konya’dan, Uygur Türkü ve Kırgız ailelerin İzmir’e geldiğini saptadı. Bu kişilerin kaldığı İzmir’in Buca İlçesi’ndeki adreslere önceki gece yapılan operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 aileye mensup 40 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Uygur Türkü ve Kırgız ailelerin Reina katliamını yapan teröristle bağlantılarının olup olmadığı araştırılırken, pasaportlarına yönelik inceleme sürüyor.

Haberin Devamı

Kimliği belirlendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Reina adlı gece kulübüne saldırı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi” bilgisini vererek, teröristin yakalanmasına ilişkin çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

20’si çocuk 40 kişi emniyette

Polis dün gece yaptığı operasyonda Doğu Türkistanlı olan, ancak Kırgızistan pasaportu taşıyan 3 aileye mensup 9 yetişkin erkek, 11 kadını gözaltına aldı. Bu kişiler evlerde bulunan 20 çocukla birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Evlerde yapılan aramalarda keskin nişancı tüfeğine ait, gece görüş özelliği de bulunan dürbün, palaska gibi askeri malzemeler ile sırt çantaları ele geçirildi. Yine bu kişilere ait pasaport ile kimliklerin de sahte olup olmadığına yönelik inceleme yapıldığı belirildi.

Eşyasız evde gizlenmişler

Gözaltına alınanlardan Buca ve Bornova ilçelerinde kaldıkları evler de ortaya çıktı. Buca’da gözaltına alınan ailenin, apartmanın en üst katında kaldığı, dairenin panjurlarının sürekli kapalı olduğu, sadece birkaç koltuk ile bir yatağın ve tek halının bulunduğu belirlendi. Mutfakta yemek yapmak yerine, hazır gıdalar tüketildiği de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Woo George’ gözaltında

Saldırı öncesinde eğlence merkezinin sosyal medya hesabına “Sizi istiyorum” ve “Dövüşe 5 kala” şeklinde mesaj yazan kişi olduğu tespit edilen F.S.M. gözaltına alındı. Operasyonda bazı belge ve dokümanlara da el konuldu.