Gazete Vatan Logo

Katalonya gergin referandum! Olaylarda 337 kişi yaralandı

İspanya’nın özerk bölgelerinden Katalonya’da bağımsızlık referandumunda olaylar bitmiyor. İspanya polisi oy pusulaları ve oy sandıklarını toplamaya kalkınca, karşılaştığı direnişte kauçuk mermiler kullandı. Olaylar tarafları da da karşı karşıya getirdi. Bir grup referandum karşıtı İspanyol, referandum destekçilerine saldırdı. Açıklanan son rakama göre olaylarda 337 kişi yaralandı.

Katalonya gergin referandum! Olaylarda 337 kişi yaralandı

İspanyol polisi Katalonya'daki bağımsızlık referandumuna izin vermedi. Oy kullanılmak için hazırlık yapılan merkezlere baskınlar yapıldı.

Polis kurulan oy sandıklarını ve pusulaları topladı. Polise karşı çıkanlarla yaşanan çatışmalarda il kçaıklnana verilere göre üçünün durumu ağır olmak üzere 38 kişi yaralanmıştı. Ancak son rakam 337'ye ulaştı.

Yasa dışı bağımsızlık referandumuna izin vermediklerini ve tüm oy pusulalarına ve sandıklara el koymaya başladıklarını açıklayan İspanya İçişleri Bakanlığı, Twitter üzerinden el konulan sandıkların fotoğraflarını paylaştı.

Polis kauçuk mermi ateşledi!
İspanya polisi kemdiine direnenlere kauçuk mermilerle karşılık verdi. Çıkan olaylarda çok sayıda yaralı olduğu, polisin çok sayıda kişiyi de gözaltına aldığı belirtiliyor.
Katalan acil servisi olayların başladığı anlarda 38 kişinin yaralandığını duyurmuştu.
Başbakan Yardımcısı: Polis orantılı güç kullandı
İspanya Başbakan yardımcısı yaptığı açıklamada çıkan olaylara karşı İspanyol polsinin orantılı giç kuulandığını söyledi.

Haberin Devamı