Gazete Vatan Logo

İran duyurdu: 35 hedef belirlendi...

ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve altı kişi için cenaze törenleri düzenlendi. İntikam yemini edilirken, İran, halihazırda intikam için 35 ABD hedefinin belirlendiğini ve Tel Aviv'in hedefler arasında olduğunu duyurdu...

İran duyurdu: 35 hedef belirlendi...

Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan binlerce kişi 'Amerika'ya ölüm' sloganları attı. ABD bayrakları yakıldı.

35 HEDEF BELİRLENDİ

İran, halihazırda intikam için 35 ABD hedefinin belirlendiğini ve Tel Aviv'in hedefler arasında olduğunu duyurdu.Güney Kerman eyaletindeki Muhafızların Komutanı General Gholamali Abuhamzeh, yaptığı açıklamada Körfez'deki gemilere muhtemel saldırılar olasılığını dile getirdi. Abuhamzeh yaptığı açıklamada “Hürmüz Boğazı, Batı için hayati bir nokta ve çok sayıda Amerikan muhrip ve savaş gemileri oradan geçiyor. bölgedeki önemli Amerikan hedefleri uzun zamandan beri İran tarafından tespit edildi... 35 ABD hedefi ve ayrıca Tel Aviv de ulaşabileceğimiz menzilde ”dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymanı ve Hasdi Sabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

General Kasım Süleymani İran'ın bölgedeki nüfuz alanını genişletmesini sağlayan yurtdışı operasyonlarını yönetiyordu. ABD tarafından öldürülen 62 yaşındaki Kasım Süleymani'nin İran rejimi tarafından yerinin doldurulmasının güç olduğu konuşuluyor. Suriye iç savaşında Beşşar Esad'ın savaş stratejisinin baş mimarı da İranlı komutan Kasım Süleymani'ydi. Lübnan'da ülkenin en büyük silahlı gücü olan Hizbullah'ı Filistin'de İslami Cihad'ı kuran ve destekleyen isimdi.