Gazete Vatan Logo

Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbul Valiliği'nden yoğun kar uyarısı

Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbul Valiliği, kar yağışının bugün de etkisini artırarak devam edeceğini belirterek vatandaşları uyardı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkililerince; yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul İlinde devam eden kar yağışının Çarşamba günü de etkisini daha yoğun hissettirerek süreceği tahmin edilmektedir. Kar yağışı devam edecek mi

Don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla, anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 09 Ocak Çarşamba günü de ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamileler de idari izinli sayılacaklardır." denildi

BU İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ!

RİZE

Rize'nin İyidere ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının devam ettiği İyidere ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden daha önce yapılan açıklamada, Kalkdandere ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar, İkizdere ilçesinde de yatılı ilköğretim okulu dışındaki ilk ve orta dereceli okullarda bugün için eğitime ara verildiği belirtilmişti.

İlçelerde etkili kar yağışı devam ediyor.

Kalkandere'de ilçesinde eğitime ara verildi
Kalkandere ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Kalkandere ilçesinde ilk, orta ve liselerde eğitime bugün ara verildiği belirtildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada ise İkizdere ilçesinde de yatılı ilköğretim okulu dışındaki ilk, orta ve liselerde bugün için eğitime ara verildiği belirtilmişti.

KONYA

Konya'nın Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Halkapınar ve Kulu ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları, hayatı olumsuz etkiliyor.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Halkapınar ve Kulu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Merkez Karatay ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime 1 gün (bugün) ara verildiği bildirildi.

SİİRT

Siirt'te, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi...

Siirt Valisi Ahmet Aydın, eğitime ara verildiğini Twitter hesabından attığı 'Okulları il merkezi, ilçeler ve köylerde bir gün tatil ettik. Siirt Valisi' mesajıyla duyurdu.

KOCAELİ

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiğini bildirdi...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ)'den yapılan yazılı açıklamada, okulların tatil edilmesi dolayısıyla yapılacak final sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiği ifade edilerek, ertelenen sınavların, ilgili akademik birimlerin yetkili kurullarının belirleyeceği tarihlerde gerçekleştirileceği belirtildi.

IĞDIR

Iğdır'da etkili olan kar yağışı dolayısıyla kent genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, yaptığı açıklamada, Valilik kararı doğrultusunda yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

Taşımalı eğitimde sorunların yaşanmaması ve muhtemel kazaların meydana gelmemesi için eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

'Kar yağışı gece başladığı için bu kararı sabah verdik. Gece aniden bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolayısıyla öğrencilerimizin bu karardan sabah haberleri oldu. Şu an bir günlük tatil kararı alındı. Meteoroloji verileri ışığında, ilçe ve köylerimizle irtibat halindeydik. Kar yağışı etkisini arttırırsa bugün tekrar Sayın Valimiz Ahmet Pek ile bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız.'

Bu arada, sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler okulların tatil olduğunu öğrenince yağan karın keyfini kar topu oynayarak çıkardı.

Açıklamada, akademik ve idari personelin de 1 gün süreyle idari izinli sayıldıkları kaydedildi.

Haberin Devamı