Gazete Vatan Logo

Kahramanı alnından öpmüş

Ömer Halisdemir’in darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştirdiği anlar güvenlik kameralarından tespit edildi. Zekai Paşa karargaha geldikten sonra, yerde yatan şehit Halisdemir’in yüzündeki örtüyü kaldırıp alnından öpüyor

Kahramanı alnından öpmüş

Görüntülerde, turuncu tişörtlü Zekai Aksakallı’nın yanındakilerle birlikte, daha önce teslim alınarak bir odaya götürülen darbeci askerlerin konulduğu odaya girdiği de görülüyor. Bu sırada koridorda çok sayıda silahlı kişi gözüküyor. Bir süre sonra Aksakallı tekrar odadan çıkıyor.

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi’yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada, güvenlik kamerası görüntüleri ve bu görüntülerden elde edilen fotoğraflardan oluşan bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Bilirkişilerce, davayı gören Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen rapora göre, dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, 16 Temmuz 2016 sabahı saat 10.17’de karargaha geliyor. Darbecileri etkisiz hale getiren askerlere sarılan Aksakallı, Terzi’yi öldürmesinin ardından darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in naaşı önünde diz çöküyor. Aksakallı’nın, şehit Halisdemir’in yüzündeki örtüyü açtığı ve şehidi anlından öptüğü görülüyor. Darbe gecesi Halisdemir telefonla görüştüğü Aksakallı’nın emri üzerine Semih Terzi’yi vurmuş, ardından darbeciler tarafından öldürülmüştü. Dosyada, bertaraf edilen darbeci askerlerin elleri başlarının üstünde ÖKK’dan çıkışları ve bina girişinde diz üstü çöktükleri ana ilişkin görüntüler de yer alıyor.

Haberin Devamı

Son anları

Bilirkişi raporunda yer alan görüntülerde, Halisdemir’in Semih Terzi’yi vurmadan önceki son anları da var. Terzi’nin ÖKK’ya geldiği saatlerde, Halisdemir komuta katında görülüyor. Halisdemir, Zekai Aksakallı ile yaptığı tahmin edilen ve ‘darbeci Semih Terzi’yi vur’ emrini aldığı telefon görüşmesinin ardından merdivenlerden düşünceli bir şekilde yavaş yavaş inerek dışarı çıkıyor. Kısa bir süre sonra Halisdemir Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit ediliyor. Kısa süre sonra Semih Terzi yaralı bir şekilde mavi renkli bir çarşafla komuta katına çıkartılarak, davanın sanıklarından eski Albay Ümit Bak’ın odasına sokuluyor. Bir süre geçtikten sonra Semih Terzi, hastaneye götürülmek üzere odadan çıkartılıyor. Terzi, dışarıda bekleyen helikoptere bindirilerek hastaneye götürülüyor.

Haberin Devamı