Gazete Vatan Logo

Kadınlar ve erkekler ne ister?

Yıllardır binlerce kez araştırma konusu olan kadın-erkek ilişkileri 2000’li yıllarda da konuşulmaya devam ediyor. ABD ve Kanada’da yapılan iki dev araştırma 2012 yılında kadın ve erkeğin geldiği noktayı gösteriyor. İşte araştırmalardan dikkat çeken detaylar...

ERKEKLER NE İSTER?

ABD’li yazarlar Christopher Brya ve Miguel Almaraz son kitapları ‘WTF are men thinking?’ (Erkekler ne düşünüyor?) için 250 bin erkeği kapsayan bir anket yaptı. Erkeklerin kadınlar hakkında ne düşündüklerini masaya yatırmak isteyen ikili ilginç sonuçlara ulaştı. Örneğin erkeklerin yüzde 80’i yakalanmayacak bile olsalar eşlerini veya sevgililerini aldatmayacaklarını söylüyor. Boşanan bir kadın arkadaşlarının erkekleri anlamadığını söylemesi üzerine araştırmaya başlayan Almaraz ve Brya anketi başlattıktan sonraki 48 saat içinde 1000 kişiden cevap almayı başardı. İşte 250 bin erkeğe sorulan 170 soruya verilen cevaplardan en çarpıcıları:

Ofis aşkına hayır

- Erkeklerin yüzde 80’i yakalanmayacak bile olsalar partnerlerini aldatmayacaklarını söylüyor. Yazarlar, erkeklerin ilişki bitmeye yaklaşmadıkça aldatmayı tercih etmediğini belirtiyor.

- Erkeklerin 4’te 3’ü işyerinde yaşanma ihtimali bulunan bir aşka sıcak yaklaşmadıklarını söylüyor. Araştırma bu durumu erkeklerin iş ve özel hayatı karıştırmak istememelerine bağlıyor. Ankete göre erkekler partnerlerini arkadaşlarına tercih ediyor. Ancak tek bir şartla... Partnerlerini mutlu etmek zorunda hissetmeyen ve onlarla eğlenebilen erkekler arkadaşlarını geri plana itebiliyor. Erkeklerin yüzde 91’i eğlendikleri sürece partnerlerini arkadaşlarına tercih ettiklerini söylüyor.

4 buluşma sonra cinsellik

Byra erkeklerin 4 buluşma sonrasında cinsellik düşünmeye başladıklarını ve partnerleriyle cinsel ilişki istediklerini söylüyor. Erkeklerin 3’te 2’si bu şekilde düşünüyor.

- Erkeklerin büyük kısmı partnerlerinin kendilerinden daha fazla kazanmasından memnun. Yüzde 88, partnerlerinin daha iyi maaş almasından memnun olduklarını söylüyor.

- Erkeklerin yüzde 93’ü sanılanın aksine sarılmayı seviyor. Almaraz erkeklerin erkek arkadaşlarının yanında aynı cevabı vermekte zorlanacaklarını söylüyor.

KADINLAR NE İSTER?

Teklif mutlaka erkekten gelmeli

Kanada merkezli ünlü yayınevi Harlequin “The 2012 Harlequin Romance Report” adlı raporunda yaşları 18 ila 40 arasında değişen 1500 bekar kadını inceledi. Rapordaki verilerden en çarpıcısı alçakgönüllülüğün neredeyse tamamen ortadan kalkmış olması. Dijital çağ ile birlikte kadınlar da internet ortamında kendilerini göstermek için kişisel bilgilerini paylaşmaktan çekinmiyor. Ancak yine de kadınların yüzde 59’u ilk hareketin erkeklerden gelmesini bekliyor. İşte rapordan ilginç detaylar:

- Kadınların yüzde 59’u ilk hareketi yapmaya çekiniyor. Geleneksel kadın-erkek ilişkilerine dair kurallara bağlı olduklarını söyleyen kadınlar teklifin erkeklerden gelmesini bekliyor.

- Ankete katılan kadınların yüzde 91’i kadın-erkek ilişkilerinde kuralların değiştiğini ve daha rahat bir hale geldiğini savunuyor. Ancak yüzde 59’un teklifi erkeklerden bekliyor olması tüm kadınların bu değişimden hoşnut olmadıklarını gösteriyor.

Ciddi ilişki korkutuyor

- Ankete göre modern çağ kadınların ciddi ilişki kurmaktan korkmasına neden oluyor. Ankete katılan kadınların yüzde 56’sı evli olmaktan veya ciddi bir ilişki yaşamaktan korktuklarını söylüyor.

Güldüren erkek popüler

- Anket kadınların güldüren erkekleri tercih ettiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Kadınların yüzde 82’si güldüren erkeği, yüzde 57’si ise güzel bir gülüşü tercih ettiklerini söylüyor.

- Ankete katılan kadınlardan yüzde 84’ü doğru erkeğin bir yerde onları beklediğine ve bir gün karşılaşacaklarına inanıyor. Yüzde 56’sı ise büyük bir sürpriz yerine partnerinin küçük detayları hatırlamasının daha önemli olduğunu söylüyor.

- Kadınların yüzde 54’ü erkeklerin onlar için kapıyı açmaları gerektiğini söylüyor. Yüzde 51 ise ilk randevuda erkeğin hesabı ödemesinden yana. (milliyet)

Haberin Devamı