Gazete Vatan Logo

Kadın yayıncılar seksi diye Twitch'e dava açtı!

Dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olan Twitch, her geçen gün yeni yayıncılara ev sahipliği yapıyor. Böylesine büyük bir platformu sıkı bir şekilde takip eden Erik Estavillo isimli bir kullanıcı, Twitch'e kadın yayıncıların seksi olması nedeniyle 25 milyon dolarlık dava açtı.

Kadın yayıncılar seksi diye Twitch'e dava açtı!

Dünyanın her noktasından kullanıcıları olan Twitch, dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olarak gösteriliyor. Yüzlerce yayıncıyı içinde bulunduran çevrimiçi canlı yayın platformu Twitch, en ilginç davalardan biriyle karşı karşıya kaldı.

Erik Estavillo isimli bir kullanıcı, Twitch'teki kadın yayıncıların fazla seksi olması nedeniyle 25 milyon dolarlık dava açtı. Erik Estavillo'nun şikayet ettiği yayıncılar arasında Alinity, Pokimane, Pink_Sparkles ve QTCindrella gibi popüler yayıncılar bulunuyor. 15 Haziran'da açılan davanın şu an için ne durumda olduğu bilinmiyor.

Daha önce farklı nedenlerden dolayı Nintendo, Sony, Microsoft ve Blizzard gibi firmalara da dava açan Erik Estavillo, Twitch'e açtığı davanın nedeni olarak rahatsızlıklarını ön plana çıkardı.

Estavillo, Crohn hastalığı, OKB(obsesif kompulsif bozukluk) ve cinsel ilişki bağımlılığı rahatsızlıklarına sahip olduğunu açıkladı. Dava dosyasına göre, bu rahatsızlıklar onu internete bağımlı bir birey haline getiriyor ve Twitche'teki kadın yayıncılar nedeniyle durumu daha da kötüye gidiyor.

Haberin Devamı

Dosyaya göre Erik Estavillo cinsel içeriğe maruz kalmadan Twitch kullanamaz hale geldiğini belirtiyor.

Açılan dava da Twitch'e karşı bir takım suçlamalar da yer alıyor.

Erik'e göre Twitch'te yer alan filtreleme seçenekleri yeterli değil ve bu nedenle bahsi geçen yayıncıların yayınları bir türlü atlatılamıyor.

Bu suçlamalar yapılırken, Estavillo'nun Twitch üstünde 786 kadın 0 erkek yayıncı takip ettiğini de belirtelim.

Suçlamalara göre Twitch, izleyicilerden bu şekilde yararlanıyor. Dosyada geçenlere göre Twitch, cinsel bağımlılığı olan kişilerin kadın yayıncılara abone olmalarına, bağış yapmalarına ya da bit göndermelerine izin vererek, gazinoya benzer bir şekilde çalışıyor.

Açılan davada ismi geçen yayıncıların listesi oldukça uzun, fakat Estavillo, bu yayıncıların sosyal medyada paylaştığı bazı fotoğrafları dava dosyasına kanıt olarak sundu.

Davayı açan Estavillo istediği 25 milyon doların, kendisi ve diğer Twitch aboneleri arasında dağıtılmasını, kalan paranın mahkeme tarafından karar verilecek Covid-19 ve Black Lives Matter kuruluşlarına dağıtılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanında bahsi geçen yayıncıların da kalıcı olarak banlanmasını istiyor.