Gazete Vatan Logo

Kâbil’de DEAŞ dehşeti

Kabil’de Batı ülke ve kurumlarına ait temsilciliklerin bulunduğu caddeye giren DEAŞ’lı kendini patlattı. Gazeteciler hemen olay yerine gelip çekim yaparken gazeteci kılığındaki ikinci DEAŞ’lı kendini patlattı. 9’u gazeteci 26 kişi öldü

Kâbil’de DEAŞ dehşeti

Kabil’de istihbarat kuruluşlarının, elçiliklerin ve NATO merkezinin bulunduğu Şaş Darak bölgesinde yaşanan çifte intihar saldırısı tam bir dehşet yaşanmasına sebep oldu. İki intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilen saldırıda en az 26 kişi öldü. 45 kişi de yaralandı. Yaralıların bir kısmının durumunun kritik olduğu, bu nedenle ölü sayısının aratabileceği ifade edildi. Polis ikinci saldırının ilk patlamadan birkaç dakika sonra yaşandığını ve alana gelen gazetecileri hedef aldığını açıkladı. Gazeteci kılığında olay yerine geldiği belirtilen intihar saldırganı, kamera içine yerleştirdiği bombayı patlattı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Najib Danish BBC’ye yaptığı açıklamada ölenler arasında 9 gazeteci ve 4 polis olduğunu belirtti.

Muhabirleri bekledi

Polis sözcüsü “İntihar saldırganı (ikincisi) gazeteci kılığına girmişti ve kendisini kalabalığın ortasında patlattı” dedi. İçişleri Bakanlığı ilk saldırının da intihar saldırısı olduğunu ve motosikletli bir saldırganın kendini infilak ettirmesi sonucu yaşandığını belirtti. DEAŞ yayın organı olarak kullandığı Amaq haber ajansında saldırıyı üstlendiğini duyuran bir açıklama yaptı. Saldırılar ayrıca Taliban’ın bahar saldırılarını başlatmasından birkaç gün sonra yaşandı. Hükümetin barış görüşmeleri teklifini reddettiği belirtilen örgüt açıklamasında ‘ABD güçlerini, onlarla işbirliği yapan istihbarat mensuplarını ve ülke içindeki destekçilerini’ hedef alacağını duyurmuştu. Önceki hafta yine Kabil’de bir seçmen kayıt bürosuna düzenlenen saldırıda 60’a yakın kişi hayatını kaybetmiş, 119 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti. BBC araştırmalarına göre, Taliban ve DEAŞ’ın etkili olduğu ülkenin yaklaşık yüzde 30’u tamamen hükümet kontrolünde.

Haberin Devamı

Türkiye’den kınama
Saldırıyla ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Bakanlık, “Bu hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı