Gazete Vatan Logo

İZTO'dan "kardeş oda" başkanlarına mektup

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, çeşitli ülkelerdeki 73 kardeş odanın başkanına, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke ekonomisinin zarar görmediğini ve yola devam ettiğini anlatan bir mektup gönderdi.

İZTO'dan "kardeş oda" başkanlarına mektup

İzmir Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş çeşitli ülkelerdeki 73 kardeş odanın başkanına gönderdiği mektupta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonominin çarklarının kesintisiz dönmeye devam ettiğini Türkiye'yi, rahatlıkla ticaret, yatırım ve turizm için seçebileceklerini bildirdi.

Demirtaş, daha fazla dış ticaret ve yatırımcı çekebilmek için imajın önemine dikkati çekerek, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu kırmasa bile görünümünü haksız yere negatif yönde değiştirdiğine vurgu yaptı.

Hükümetin siyasi ve güvenlik tedbirlerinin yanı sıra ekonominin zarar görmemesi için de hızlı önlemler aldığını belirterek, yatırımı daha da cazip hale getirecek düzenlemeler yaptığına dikkati çeken Demirtaş'ın, mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Bu başarısız darbe girişimi ülkemiz ekonomisinin ne kadar güçlü temelleri olduğunu da bir kez daha göstermiştir. İç ve dış ticaretimiz bu olay nedeniyle hiçbir kesintiye uğramamış, finans piyasalarımız normal akışında çalışmasını sürdürmüştür. Ekonomimizin hiçbir hasar olmadan yola devam etmesinde kuşkusuz küresel ekonominin büyük kriz yaşadığı geçtiğimiz yıllarda ülkemizin parasal istikrarını korumayı başararak, reel ekonomik büyümesini sürdürüp, yapısal reformlarına ara vermemesinin büyük payı olmuştur. Ekonomimiz, tüm çarkları ile işlemeye devam etmekte, sakinliğini korumaktadır. Aynı şekilde bu süreç boyunca ne ülkemizdeki yabancı yatırımcılar ve tesisler ne de Türkiye’nin güzelliklerini görmek için gelen turistler hiçbir olumsuzluk yaşamamıştır. Hükümetimiz, bir yandan demokrasimizi güçlendirecek adımlar atarken diğer yandan yatırım ortamını daha da iyileştirecek kararlar alarak, yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, 'ekonomi öncelikli konumuz, yatırımcıların her zaman yanındayız' mesajı vermektedir."

Haberin Devamı