Gazete Vatan Logo

İtalyan gazeteci serbest bırakıldı, Bakan teşekkür etti!

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, 9 Nisan'da Hatay yakınlarında gözaltına alınan gazeteci ve belgesel yönetmeni Gabriele Del Grande'nin serbest bırakıldığını açıkladı.

İtalyan gazeteci serbest bırakıldı, Bakan teşekkür etti!

Ülkesinde belgesel yapımcısı olarak tanınan ve kısa süre önce Hatay'da, Türkiye-Suriye sınırında gözaltına alınan 35 yaşındaki İtalyan gazetecinin, Türkiye'den sınırdışı edildiğini İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano duyurdu.

34 yaşındaki Del Grande'nin Pazartesi günü Bologna havaalanına ulaşması ve Del Grande'nin havaalanında ailesi ile Alfano tarafından karşılanması bekleniyor.
Alfano ayrıca, Del Grande'nin serbest kaldığı haberinin kendisine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından verildiğini belirterek, Türk mevkidaşına da teşekkür etti.
Alfano, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Gel Grande serbest. Az önce kendisiyle görüştüm. İtalya'ya dönüş yolunda. Bu haberi ailesini vermekten büyük mutluluk duydum. Gelişini bekliyoruz" dedi.

?Diplomatik kaynaklar da Del Grande'nin, bir süredir tutulduğu Muğla'daki geri gönderme merkezinde hakkındaki soruşturma işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah ülkesine sınırdışı edildiğini belirtti.

Bu arada, Del Grande'nin babası Massimo Del Grande de Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, "Buraya gelmesi önemli. Gerçekten güzel bir gün. Kendisini almaya Bologna'ya gidiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sığınmacı krizine yönelik belgesel çalışmalarıyla bilinen Del Grande, Suriye'deki çatışmalar hakkında bilgi edinmek amacıyla gittiğini iddia ettiği Hatay'da, Türkiye-Suriye sınırı yakınında 9 Nisan'da gözaltına alınmıştı.