Gazete Vatan Logo

İşte İzmir bu!

Konak'ın yardımı şehit ailesine ulaştı...

İZMİR’in Foça İlçesi’nde, askeri servis aracına düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan Er Özkan Ateşli’nin zor şartlar altında yaşayan ailesine yardım için alınan meclis kararının ardından İstanbul’a giden Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan, 10 bin TL’lik çeki teslim etti.

Geçen 9 Ağustos Perşembe günü Foça Deniz Üssü’ne giden askeri servis aracının geçisi sırasında çifte bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda Er Özkan Ateşli olay yerinde, otobüsü kullanan ve ağır yaralanan Uzman Çavuş Hasan Özmen ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu, 10 kişi de yaralandı. Olayın ardından İstanbul’da çok güç koşullarda yaşayan Ateşli’nin ailesinin dramı, basına yansıdı. Bunun üzerine İzmir Konak Belediye Meclisi oybirliğiyle şehit erin yakınlarına 10 TL yardım yapılması kararı aldı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da meclisin bu kararının ardından yardımı Ateşli ailesine teslim etmek üzere İstanbul’a gitti. Tartan, yardım çekini İstanbul’da tek gözlü gecekonduda yaşamlarını sürdüren ve büyük acı yaşayan Ateşli ailesinin reisi şehit babası Hamdi Ateşli’ye teslim etti. Tartan, Şehit Er Özkan Ateşli’nin eşi Dilara Ateşli ile oğulları 2 yaşındaki Alpay ve 6 aylık Alper’e de bayramlık hediyeler, çeşitli oyuncaklar getirdi.

Acılı baba Hamdi Ateşli’nin, "Ben oğlumun cenazesini almaya gidemedim. Yüreğim dayanmadı, amcası alıp geldi. En kısa sürede hem askerlik yaptığı kenti hem de şehit düştüğü yeri görmek istiyorum" dedi. Başkan Tartan, bayram sonrası kısa sürede bu isteğini yerine getireceği konusunda söz verdi.

Oğluyla birlikte hurdacılık yaparak geçimini sürdürdüklerini anlatan gözü yaşlı baba Hamdi Ateşli, eşi Şerife Ateşli ile birlikte gelini ile torunlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Oğlunun yedi ay önce askere gittiğini ve bombanın patladığı sırada arkadaki otobüsten öndeki otobüse geçerek arkadaşıyla yer değiştirdiğini anlatan acılı baba, "Bomba öndeki otobüs geçerken patlıyor, arkadaki otobüste kalsaydı şimdi yaşıyor olacaktı, teröre lanet olsun" dedi.

Şehit annesi Şerife Ateşli de artık bayramların kendisi için bir anlam ifade etmediğini, bayram öncesi yaşadığı acıyı yüreğinde ömür boyu taşıyacağını söyledi.

ŞEHİT ERİN AİLESİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI

İZMİR’in Foça İlçesi’nde, askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan er Özkan Ateşli’nin ailesi için yardım kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılay’ı Foça Şubesi tarafından dün başlatılan kampanyaya ilk birkaç saat içinde 100’ü aşkın vatandaş bağışta bulundu. Türk Kızılay’ı Foça Şubesi Başkan Yardımcısı Muharrem Yeşilkaya, yasal mavuzat gereği kampanyaya başka kurum ve kuruluşları dahil edemediklerini belirtti. Kampanya için başvurdukları tarihte Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in hayatta olduğunu, bu nedenle ikinci şehidi dahil edemediklerini kaydeden Yeşilkaya, sadece Şehit Er Özkan Ateşli’nin ailesine yardım yapabileceklerini dile getirdi.

Bağış kabulünün 29 Ağustos tarihine kadar süreceğini kaydeden Yeşilkaya, "30 Ağustos’ta yardımları İstanbul’da yaşayan aileye ulaştırmak istiyoruz. Kampanyamız Şehit Asker Ailesine Yardım-Şartlı bağış niteliklidir. Bağışları Foça Belediye dükkanlarında yer alan şubemize elden makbuz karşılığı kabul ediyoruz. Foça dışından yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız Ziraat Bankası Foça Şubesi’nde bulunan Kızılay hesabımıza diledikleri kadar bağış yapabilirler. Ateşli ailesinin acılarının yanı sıra yaşam zorluklarını da paylaşarak, biraz olsun katkı yaparak onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Haber alır almaz yardım için koşan Foçalılara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açıklama kısmına "Şehit Er’e Yardım Hesabı" ibaresinin yazılmasının istendiği Kızılay Foça Şubesi’nin banka hesap numarası bilgileri şöyle:

Ziraat Bankası Foça Şubesi

Şube Kodu: 344

Hesap No: 132 487 09 5002

IBAN: TR93 0001 0003 4413 2487 0950 02

Bilgi İçin Telefonlar: 0 232 812 72 03 ve 0 532 748 39 36

Haberin Devamı