Gazete Vatan Logo

Son dakika! Meteoroloji'den iyi haber geldi

Son dakika haberi... İstanbul'da gece yarısı aniden başlayan sağanak yağmur bugün şiddetini arttırdı. Yağışa yakalananlar zor anlar yaşadı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ulaşılamayan yer yok. Bu bir afettir." denildi. Orman ve Su İşleri Bakanı da yağışların çarşamba gününe kadar süreceğini açıkladı. Meteoroloji'den gelen son açıklamada ise yağışın saat 15.00'ten sonra Trakya ve İstanbul'da etkisini azaltacağı belirtildi.

Son dakika! Meteoroloji'den iyi haber geldi

Meteoroloji’nin Marmara Bölgesi için uyarıların ardından, İstanbul’da sağanak yağmur çok şiddetli bir şekilde etkili olmaya başladı. Bazı vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye kullanırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise binaların kirişlerinin altında ve otobüs duraklarında yağmurdan korunmaya çalıştı.

İstanbul'a 1 günde son 32 yılın en yüksek yağışı düştü. Günün ilk yarısında metrekareye; Silivri'de 128 kg, Üsküdar'da 108 kg, Beykoz'da 85, Sarıyer'de 80 kg yağmur yağdı

ÇARŞAMBA'YA KADAR YAĞIŞ SÜRECEK!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yağışların çarşambaya kadar süreceğini söyledi.

YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini tahmin ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, trafiğe mümkün mertebe özel araçlarıyla çıkmamalarıdır" uyarısında bulundu.
"AVRASYA TÜNELİ'NDE SORUN YOK"
Vali Şahin, "Mevsim normallerinin bir kaç katı olması nedeniyle su birikmeleri oldu. Ekiplerimiz bu noktalara hızla müdahale ediyorlar. Hem belediyemizin ekipleri hem AFAD ekipleri bu baskınlarla bir taraftan mücadele ederken, trafiğin akışının düzenlenmesi noktasında da emniyet müdürlüğümüzün ekipleri ve jandarma komutanlığımızın trafik timleri görev başındalar. Avrasya Tüneli de tünel dışındaki Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintileri nedeniyle tedbir olarak tek yönlü ulaşımı durduruldu. Tünelin kendisi ile ilgili bir sıkıntı yok. Yağış, Çarşamba gününe kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

SAAT 15.00'TEN SONRA ETKİSİ AZALACAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul'daki sağanağın saat 15.00'ten sonra etkisinin azalmasının beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından, "Meteorolojik Değerlendirme 1" başlığıyla duyuru yaptı.
Marmara Bölgesi'nde devam eden kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın saat 15.00'ten sonra Trakya ve İstanbul'da etkisini azaltmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
"Ancak yağışlı sistemin Marmara'nın doğusuna hareket ederek Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın özellikle kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir. Saat 11.00 itibarıyla son 6 saatte, Silivri'de 128, Üsküdar'da 108, Beykoz'da 85, Sarıyer'de 78, Çatalca'da 55, Kırklareli/Vize'de 45, Eyüp'te 44, Güngören'de 44, Çekmeköy' de 39 ve Kadıköy'de 35 kg yağış kaydedilmiştir."

BAKANLIK: BU BİR AFETTİR

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul'daki yoğun yağmurlar ilgili, "Bu bir afettir. Şu an ulaşılamayan yer yok. Herhangi bir zarar olursa, zarar ziyan karşılanır." açıklamasını yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından, günün son dakikalarında İstanbul’da yağmur başladı. Gece boyu İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan yağmur sabah saatlerine şiddetini iyice arttırarak kentin tamamını etksini altına aldı. İstanbul şu sıralarda son yılların en yağışlı günlerinden birini geçiriyor.

Ani bastıran yağmurla ıslanan vatandaşlardan bazıları şemsiye yardımıyla yollarına devam ederken, bazı vatandaşların ise bina kirişlerinin altında ve duraklarda beklediği görüldü.
AKOM'DAN UYARI GELDİ
AKOM sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarıda bulunarak "İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sel riski ve fırtınaya dikkat! Yağmur ile birlikte hava serinliyor" dedi.

Haberin Devamı


ĞLEN SAATLERİNDE ETKİSİNİ ARTTIRIP AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK
İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.
AA muhabirinin aldığı bilgilere göre İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor.
Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor.
Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı.
Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.
SİLİVRİ'DE MAHSUR KALANLAR BOTLARLA KURTARILIYOR!
İstanbul'da en fazla yağışı alan Silivri'de evlerinde mahsur kalanlar botlarla kurtarılıyor. Silivri'de metrekareye 109 kilogram yağmur düştüğü belirtiliyor.
AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI
Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.
Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.
İBB: “METREKAREYE 65 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son Meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentte sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Yağış nedeniyle belediye ekipleri alarma geçerken İtfaiye Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İSTAÇ ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber rüzgarın saatteki hızı 70-80 kilometreye kadar çıktı.
Yağış Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Şişli, Fatih ve Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. Şehir merkezlerinde etkisini hafifleten yağış Karadeniz kıyısında görülüyor.
HAFİF METRO VE TRAMVAY SEFERLERİ DURDU
Yağış nedeniyle trafikle aksamalar meydana gelirken, bazı metro seferler geçici olarak durduruldu. Sabah saat 10.00'dan itibaren M1 Hafif Metro Hattı'nda Yenikapı-Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor. Seferler Otogar-Kirazlı/Bakırköy-Atatürk Havalimanı arasında gerçekleştiriliyor.
T1 ve T3 hatlarının tamamında sefer yapılamıyor. Taksim Metro İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılırken, diğer girişlerden yolcular istasyona alınıyor.
T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında herhangi bir sefer aksaması yaşanmazken, Eyüp-Pierloti teleferik hattında sefer durduruldu.
METRO DURAKLARI VE METROBÜS YOLLARI GÖLE DÖNDÜ
Sağanak yağış il genelinde etkili olmaya devam ediyor. Yağışın etkili olduğu metro durakları ve metrobüs yolları adeta göle döndü.

Haberin Devamı