Gazete Vatan Logo

Krize girdi polis vurdu

İstanbul Bahçelievler'de uyuşturucuyu bırakmaya çalışan Mert Sarak krize girince ailesi polisten yardım istedi. Gelen polisin silahını alan Sarak, bir polisi ve bir vatandaşı yaraladı

İSTANBUL Bahçelievler Soğanlı Mahallesi İkbal Sokak’ta dün saat 15.00'te uyuşturucu krizine giren bağımlı, bir polis ve bir vatandaşı yaraladı. Bir evde kavga ihbarı alan polis ekipleri, gittikleri olay yerinde uyuşturucu bağımlısı Mert Sarak'ın saldırısına uğradı. Kavga sırasında polisin kılıfından silahı alan Sarak, etrafa ateş etmeye başladı. Burada silahın sahibi memur ile bir vatandaş yaralandı. Silahı alarak eve kapanan Sarak, Asayiş Şube Rehine Müzakere Timi tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Yaklaşık 45 dakika yapılan ikna çabaları sonuç verdi.

Polisin durumu ağır

Öte yandan saldırganın yaraladığı polis memuru Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kurşunların kalçasına ve karnına isabet ettiği polis memurunun durumunun ağır olduğu açıklandı. Yaklaşık 10 aydır uyuşturucu kullanmadığı öğrenilen Sarak'ın dün krize girdiği öğrenildi. Sarak'ın annesiyle eşinin yardım istemesi üzerine polis ekiplerinin çağrıldığı belirtildi.