Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul Bienali yine çok konuşulacak

İstanbul Bienali yine çok konuşulacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali’nin başlığı ve kavramsal çerçevesi açıklandı... Bienal kapsamında “iyi bir komşu” olmayı irdeleyeceğiz.

İstanbul Bienali yine çok konuşulacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 15. İstanbul Bienali’nin başlığı belli oldu; “iyi bir komşu”. Bienalin küratörleri Elmgreen&Dragset markasının yaratıcılarından Michael Elmgreen ve Ingar Dragset, “İyi bir komşu, ev kavramını farklı açılardan ele alacak: gündelik deneyimler yoluyla davranış rutinlerinin ve değerlerin oluştuğu bir alan olarak tanımlanan ev, aynı zamanda bir aidiyet, bir kök salmışlık, duygusunu ortaya çıkaran bir yer. Bu sergi, özel alanlarla ilişkilenen farklı yaşam tarzlarını ve içinde yaşayanlar olarak bizlerin evdeki alanları en iyi şekilde kullanma ve kişiselleştirme biçimlerimizi araştıracak. Böylece, evin nasıl da farklı kimliklere dair ipuçları barındırabileceğini ve tarih boyunca kendini ifade etmenin bir aracı olarak nasıl işlev gördüğünü inceleyecek” dedi.

Sanatçı Ali Taptık’ın, İstanbul’da ürettiği farklı serilerinden, Elmgreen ve Dragset’in “iyi bir komşu” çerçevesiyle ilişkili seçtiği fotoğraflar bienalin anlatımı gibi... Ayrıca 15. İstanbul Bienali’nin açık hava görsellerini ise grafik tasarımcısı Rupert Smyth üstlendi. Bienal, İngiltere’den Brezilya’ya Almanya’dan ABD’ye birçok farklı yerdeki kültür kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu uluslararası kampanya, ev ve mahalle kavramlarının tüm dünyada nasıl bir değişime uğradığının altını çizecek.

Haberin Devamı

15. İstanbul Bienali’nin basın ön izlemesi 13-15 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Farklı mekânlara yayılacak bienalde sergilerin yanı sıra performanslar, film programı ve konuşmalar da düzenlenecek. İstanbul Bienali danışma kurulu Adriano Pedrosa, Başak Şenova, İnci Eviner, Iwona Blazwick ve Ute Meta Bauer’den oluşuyor.

Sagalassos yararına sahnede olacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Ekonomi’nin kurucularından biri ve başkanı olduğu Sagalassos Vakfı, Burdur’un Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos antik kentini korumak ve tanıtmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Sagalassos Vakfı yararına 17 Nisan akşamı İş Sanat Konser Salonu’nda düzenlenecek konserde, çağımızın en büyük virtüözlerinden ve aynı zamanda Sagalassos Vakfı kurucuları ve Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alan İdil Biret sahnede olacak.

Haberin Devamı

Piyano repertuvarının en zor eserlerindeki yetkinliği ve yorumlarındaki senfonik derinlik ile çağımızın klasik müzik yorumculuğuna damgasını vuran İdil Biret’in bu konserdeki programında Bach’ın Re minör Kromatik Fantezi ve Füg’ü ile Kempff’in piyanoya uyarladığı Fa Majör Flüt Sonatı, Chopin’in Si minör Sonatı opus 58, Ravel’in Gaspard de la Nuit eseri olacak.

Yeni yıl hediyesine dikkat

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15 yıldır sürdürülen Lale Kart üyelik programı, İKSV’ye bireysel destek vermek isteyen sanatseverleri bir araya getiriyor. Üyelerine İstanbul’un kültür-sanat yaşamında birçok avantaj sağlayan Lale Kart, yeni yılda sevdiklerine özel bir hediye arayanlar için de farklı bir seçenek sunuyor. Lale Kart programı, üyelerini Siyah, Beyaz, Kırmızı, Sarı ve Mavi Lale olmak üzere beş farklı kategoride bir araya getiriyor. Bugün 4.500’e yakın üyesi olan program, İKSV’nin düzenlediği tüm etkinliklerde öncelikli bilgilendirme, bilet satışlarının öncesinde festival direktörleriyle yapılan program tanıtım buluşmalarına katılma, öncelikli ve indirimli bilet alma, biletlerde yüzde 25’e varan indirim gibi ayrıcalıklar sunuyor.

Haberin Devamı