Gazete Vatan Logo

İsrail AA ofisinin de bulunduğu binayı vurdu

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurdu. Filistin hükümeti AA'ya saldırıya tepki gösterirken BM'ye de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

İsrail AA ofisinin de bulunduğu binayı vurdu

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi.
Gazze'deki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri tarafından Gazze'deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı.
AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.
Anadolu Ajansı çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair henüz kesin bilgiye ise ulaşılamadı.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklama ile, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınadıklarını söyledi.
Altun, "Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri İsrail hükümetini kınamaya davet ediyoruz." dedi. Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

İBRAHİM KALIN: İSRAİL, YENİ BİR SALDIRGANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacın, İsrail’in yeni suçlarını örtbas etmek olduğu açıktır. Anadolu Ajansı’na geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İsrail'in AA ofisinin bulunduğu binayı vurması nedeniyle AA Genel Müdürü Kazancı'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: İSRAİL İNSANİ DEĞERLERİ HİÇE SAYAN EYLEMLERİNE BİR YENİSİ EKLEDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "İsrail, bu akşam Gazze Şeridinde içinde Anadolu Ajansı çalışma ofisinin de bulunduğu bir binayı vurarak uluslararası hukuku ve insanî değerleri hiçe sayan eylemlerine bir yenisini daha ekledi. İnsanlığın zorbalığı yeneceğine olan kesin inancımızla saldırıyı şiddetle kınıyorum." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL SALDIRGANLIĞININ YENİ GÖSTERGESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter adresi üzerinden, "Binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız." mesajını paylaştı.

BAKAR AKAR'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Milli Savunma Bakanı Akar, Genel Müdür Şenol Kazancı'yı arayarak İsrail'in AA ofisinin olduğu binayı vurmasından dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu

BAKAN VARANK'TAN, AA GENEL MÜDÜRÜ KAZANCI'YA GEÇMİŞ OLSUN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İsrail ordusunun AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla AA Genel Müdürü Kazancı’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AA'YA GEÇMİŞ OLSUN

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ: DÜNYA KAMUOYUNUN EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEPKİ VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İsrail ordusunun hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı. Dönmez, Twitter hesabından yayımladığı mesajda "İsrail'in sivil halk ve masumları gözetmeksizin yaptığı katliamları tüm dünyaya duyurmaya çalışan Anadolu Ajansına yönelik saldırısını kınıyor, haber alma özgürlüğüne vurulan bu darbe karşısında bütün dünya kamuoyunun tepkisini en güçlü şekilde vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Dünyadan haber almamız için canla başla çalışan Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

BAKAN KURUM'DAN İSRAİL'E KINAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İsrail'in Gazze'deki AA'nın ofisinin bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: LANETLİYORUZ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: "İsrail, saldırgan tutumunda sınır tanımayarak, gerçekleri dünyaya haykıran Anadolu Ajansımızı hedef aldı. Lanetliyoruz." dedi.

AA GENEL MÜDÜRÜ KAZANCI: BU SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı: "(İsrail'in AA ofisinin bulunduğu binayı vurması) Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi yıldıramaz." dedi.

TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM EREN: ŞİDDETLE KINIYORUM

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren: "İnsanlığa karşı suç işlemeye devam eden İsrail'in Gazze’deki AA ofisini roketlerle hedef almasını şiddetle kınıyorum" dedi.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN İLK AÇIKLAMA
Filistin Hükümetinden de "AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır." açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı