Gazete Vatan Logo

IŞİD üyesine terör cezası verilememiş!

CHP’li Tanrıkulu: IŞİD terör listesinde olmadığından üyesine cezası verilemedi. 15 Temmuz’da Yargıtay ‘terör örgütü’ dedi.

IŞİD üyesine terör cezası verilememiş!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında IŞİD’le ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. “Bu küresel örgüt Türkiye’yi lojistik üs olarak kullandı. Bu hükümet göz yumdu” diyen Tanrıkulu şunları söyledi:

“Ceza yasası ve terörle mücadele yasası karşısında; bir örgütün terör örgütü olarak tanımlanması lazım, işlem yapılabilmesi bakımından. Emniyet, Türkiye’de IŞİD adı altında bir örgütü tanımlayacak, şemasını çıkartacak, çalışmalarını kayıt altına alacak ve diyecek ki, ’Bu örgüt terör örgütüdür.’ Ama yaptı mı? Hayır. Parlamentoda siz IŞİD’i terör örgütü olarak görüyor musunuz, görmüyor musunuz diye sordum? Verdikleri yanıt; Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete. Gazetede IŞİD tabii küresel terör örgütü olduğu için BM Güvenlik Konseyi, terör örgütleri listesine almış ve sözleşmeye taraf ülkelere demiş ki, ’Sen bu örgütün Türkiye’deki para hareketlerini kontrol altına alacaksın.’ Bana sadece o belgeyi gösterdiler. Genelgeyi de yayınlayan Maliye Bakanlığı. Maliye Bakanlığı’nın genelgesiyle Türkiye IŞİD’e karşı mücadele ediyor. Dedikleri bu. Terör örgütleri listesine almadıkları için Davutoğlu, çok vahim olan o sözü kullandı. Hani, ’Bunlar eylem yapmadan, eylem hazırlığı içerisinde olmadan tutuklamamız mümkün değil dedi.”

Haberin Devamı

Yargıtay’ın iki kararı

“7 Nisan 2015 tarihli Yargıtay 6’ıncı Ceza Dairesi kararı var. Gaziantep’te bir IŞİD’li ile ilgili. Yargıtay ona verilen örgüt üyeliği cezasını bozuyor. ’Sen ceza veremezsin’ diyor. ’Böyle bir örgüt var mıdır, yok mudur? Emniyet Genel Müdürlüğü’ne soracaksın, şemasını çıkaracaksın ancak ona göre ceza verebileceksin.’ 15 Temmuz 2015 tarihinde Yargıtay görüşünü değiştirdi, Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nden giden bir ceza davasında, yine dosyada belge yok, fakat IŞİD Diyarbakır’da bomba patlatmış, Niğde olayı var zaten, o olayları gerekçe göstererek, ’IŞİD bir terör örgütüdür’ diye bir karar verdi yorum yaparak. İlk karar 15 Temmuz 2015 tarihidir.”