Gazete Vatan Logo

IŞİD o cephede yerle bir!

IŞİD o cephede yerle bir!

Kobani'den gelen son dakika bilgilerine göre koalisyon uçakları ve Kürt güçlerinin IŞİD'e ağır bir darbe indirdiği bildirildi...

Kobani'den gelen son haberlere göre Kürt güçlerinin ilerleyişi sürerken ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine son 3 günde 24 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelerin orduları, IŞİD'i hedef alan operasyonları kapsamında 21-24 Kasım'da Suriye'de 9, Irak'ta da 15 hava saldırısı düzenledi.

3 MUHAREBE MEVZİSİ VE 2 TOPLANMA YERİ İMHA EDİLDİ

Rojava’nın Kobani bölgesindeki 7 hava saldırısında IŞİD'e ait 3 muharebe mevzisi ile iki toplanma alanı imha edilirken, diğer bir toplanma alanı hasara uğratıldı, 4 muharebe mevzisi kullanılamaz hale getirildi.

YPG: 42 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ, DOĞU CEPHESİNDE AĞIR DARBE VURULDU!

YPG Basın Merkezi, Kobani’de yaşanan son çatışmaların bilançosunu açıkladı. Dünkü çatışmalarda 42 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyuran YPG özellikle Doğu cephesinde örgüte ağır darbe vurulduğunu iddia etti. “YPG/YPJ savaşçılarımız, ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri ve peşmergelerin ağır silahlarla destek verdiği saldırılarda çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri almıştır.” denilen açıklamada IŞİD'den ele geçirilen mühimmat ve silahların dökümü de yapıldı:

Haberin Devamı

"Güçlerimiz çetelere ait 13 adet kaleşnikof, 62 adet şarjör ve binlerce kaleşnikof mermisi, 7 adet B7 roketatar, 15 B7 roketatar güllesi, 40 adet elbombası, 3 kutu BKC mermisi, 2 adet telsiz, 2 adet dürbün, 2 adet gece dürbünü, 1 adet çelik yelek, 1 adet gaz maskesi ve çeşitli askeri malzemelere el koymuştur.”