Gazete Vatan Logo

IŞİD nefreti bunu yaptırdı!

ABD'li Jordan Matson isimli bir kişi, adını sonradan İslam Devleti (İD) olarak değiştiren IŞİD'e karşı savaşmak için YPG saflarına katılarak “Serdar” adını aldı. Sekiz IŞİD'linin öldürüldüğü bir çatışmada yakınına havan topunun düşmesiyle hafif yaralanan Matson'ın, YPG’de gördüğü ilgiden 'oldukça memnun' olduğu belirtiliyor.

IŞİD nefreti bunu yaptırdı!

ANF'nin haberine göre, ABD’nin Wisconsin eyaletinden gelen Jordan Matson, IŞİD'e karşı savaşta YPG saflarında mücadele veriyor.

İnternet üzerinden YPG’nin IŞİD'e karşı verdiği mücadele konusunda bilgi sahibi olduğunu söyleyen Matson, aktif mücadele etmek için YPG’ye katıldığını belirtiyor.

Kürtçe öğrenmeye çalışan Matson, YPG içinde kabul görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etiyor.

YPG’deki koşullar konusunda hiç zorlanmadığını belirten Matson, kendisi için tek engelin şu anda dil engeli olduğunu belirtiyor.

CEZAA’DA YARALANDI

YPG’ye katılımının hemen ardından Cezaa’da IŞİD'le çatışmaya girdiklerini anlatan Matson, burada çetelerin ağır silahlarla saldırmasına rağmen altı saatlik çatışmanın ardından püskürtüldüğünü dile getiriyor.

Matson çatışmanın ilk anlarında yakınlarına düşen bir havan mermisinin parçalarıyla yaralandığını ifade ederken, "Yaralandığım anda ana mevziye bir diğer YPG’li ile ulaştım ve yaralarımın hafif olduğunun anlaşılmasının ardından tekrar mevziye geri döndük" diye sözlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Matson, girdiği çatışmada 8 IŞİD'linin öldürüldüğünü ve çetelerin kaçtığını aktardı.

IŞİD'LE MÜCADELE BİTENE KADAR ROJAVA'DA

Ailesi ve arkadaşlarına kendisinin iyi olduğu mesajını veren Matson, IŞİD'e karşı mücadele sona erene kadar Rojava’da kalacağını ifade etti.