Gazete Vatan Logo

IŞİD Kerkük'e saldırı görüntülerini yayınladı

Terör örgütü IŞİD, 2 gün önce Kerkük'ün 12 kilometre güney batısında Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah bölgelerine düzenlediği saldırıların görüntü ve fotoğraflarını yayınladı.

Terör örgütü IŞİD, 2 gün önce Kerkük'ün 12 kilometre güney batısında Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah bölgelerine düzenlediği saldırıların görüntü ve fotoğraflarını yayınladı. Saldırılarda resmi olmayan açıklamalara göre başta Peşmergenin 1’inci Tugay Komutanı Şerko Fatih olmak üzere en az 40 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı.

IŞİD militanlarınca yayınlanan son görüntüde Kerkük'e saldırıya geçmeden önce militanları komuta eden kişi savaşçılara hitap ediyor. Hitap sırasında yüzünün kameraya görünmemesine özen gösteren komutan IŞİD’in ilkelerini anlatıyor. Komutan, IŞİD'te milliyet ve yurtçuluk ilkelerinin olmadığına her şeyin Allah ve İslam devleti için yapıldığına dikkat çekiyor. Görüntülerin devamında intihar eylemine hazırlanan Lübnan vatandaşı bir militanın konuşması ve ABD yapımı Humvee askeri araçla Peşmerge mevzilerine düzenlediği intihar eylemi yer alıyor. Peşmergelerin bulunduğu noktalara çok sayıda füzeyle saldırıya geçen IŞİD militanları intihar eyleminden sonra orta ve hafif silahlar kullanarak noktalara doğru yürümeye başlıyorlar. Saldırılarda çok sayıda Peşmerge askeri hayatını kaybederken 20'den fazla Peşmergenin de IŞİD tarafından esir alındığı görülüyor. Operasyonlarda, Peşmerge güçlerine ait çok sayıda araç ve silah IŞİD tarafından ganimet alınıyor.

Haberin Devamı