Gazete Vatan Logo

IŞİD'e operasyon: 103 ölü

Irak güvenlik güçleri, Ninova, Salahaddin ve Anbar'da düzenlediği operasyonlarda 103 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Irak'ın Ninova, Salahaddin ve Anbar vilayetlerinde güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyona ait uçaklar tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda 103 militanın öldürüldüğü, pek çoğunun yaralandığı ve örgüte büyük zayiat verdirildiği bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD terör örgütüne yönelik hava operasyonlarında örgüte ait çok sayıda askeri mühimmat ve mevzinin yok edildiği belirtildi.

Samarra Operasyon Komutanlığı ve Haşdu'ş Şa'bi (Halk Topluluğu) güçlerinin Salahaddin vilayetinin Elayin bölgesini tümüyle IŞİD'den temizlediğine işaret edilen açıklamada, bölgedeki çatışmalarda 23 militanın öldürüldüğü vurgulandı.

Samarra'nın batısındaki El-Cezira bölgesinde 12 IŞİD militanının öldürüldüğü, bomba yüklü 2 motosikletin ele geçirildiği ve 40 bombanın etkisiz hale getirildiği, Anbar'ın kent merkezi Ramadi'ye bağlı Elbu Şihab bölgesinde de 16 IŞİD militanının öldürüldüğü, 9'unun yaralandığı aktarılan açıklamada, Ninova'nın Telafer ilçesine düzenlenen hava saldırılarında 4, Salahaddin vilayetine bağlı Beyci'deki operasyonlarda da 3 IŞİD militanının etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Öte yandan, Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ordu ve Haşdu'ş Şa'bi birliklerinden oluşan ortak gücün Bağdat'ın 40 kilometre batısındaki El-Kerme kazasında gerçekleştirdiği operasyonlarda 45 IŞİD militanının öldürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı