Gazete Vatan Logo
DünyaIŞİD'e Bağdat'ın doğusunda büyük şok

IŞİD'e Bağdat'ın doğusunda büyük şok

IŞİD'e Bağdat'ın doğusunda büyük şok

Irak Ordu birliklerinin düzenlediği operasyonlarda 46 IŞİD militanı hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Irak ordusunun, Bağdat'ın doğusunda Salahaddin ve Diyala'da düzenlediği operasyonlarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Salahaddin Vilayeti Operasyon Gücü Komutanı Korgeneral Abdulvehhab es-Saidi, kentin merkez ilçesi Tikrit'in güneyinde 3 bölgede kontrolü yeniden ele geçirdiklerini ve Ed-Düceyl ilçesi çevresinde çıkan çatışmalarda 23 IŞİD militanının öldüğünü belirtti.

Çatışmalarda çok sayıda militanın da yaralandığını ifade eden Saidi, "Çatışmaların ardından ordu birlikleri, Ed-Düceyl'in El-Buhasve, El-Karagol ve El-Hatemiyye bölgelerinde kontrolü sağladı" dedi.

Diyala polis şefi Cemil eş-Şimeri de kentin merkez ilçesi Bakuba'nın kuzeydoğusunda güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 23 IŞİD militanının yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait savaş uçakları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.