Gazete Vatan Logo

IŞİD adım adım ilerliyor!

Salahaddin vilayetine bağlı 10 ilçe ve nahiye, IŞİD ve silahlı grupların elinde - Samarra kentinin ise hala Irak ordusunun kontrolünde olduğu belirtildi

Irak'ın Salahaddin iline bağlı 10 ilçe ve nahiyenin, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve silahlı grupların eline geçtiği bildirildi.

Emniyet ve hükumet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeydeki Salahaddin iline bağlı daha önce düşen Tikrit'in yanı sıra Süleymanbeg ve Yesrib'in de aralarında bulunduğu 10 ilçe ve nahiye, ordunun kontrolünden çıktı. Söz konusu bölgeleri IŞİD militanlarıyla silahlı grupların kontrol ettiği kaydedildi.

Salahaddin'e bağlı 14 ilçe ve nahiyeden sadece Samarra, Beled, ed-Decil ve Tuzhurmatu'nun yönetimin kontrolünde kaldığı, özellikle Samarra ilçesinin özel kuvvetler tarafından korunduğu ifade edildi.

AA muhabirine konuşan "askeri uzman" Muhammed Ali, "Samara kentine şu ana kadar saldırı olmadı. Şiilerce kutsal sayılan İmam Ali el-Hadi'nin mezarı nedeniyle oraya saldırı olursa ülkede iç savaş tehlikesi olur" dedi.

IŞİD'den yapılan açıklamada ise "Saldırıların sonu, Başbakan Nuri el-Maliki'yle hesaplaşmak için Samarra ve Bağdat'ta değil, Bağdat ve Necef'te olacak" ifadeleri kullanıldı.

IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin Irak'ın en büyük kentlerinden Musul ve Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı kentlerde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı