Gazete Vatan Logo

İşbirliğimiz örnek olacak

Başarılı işbirliğimiz yenilerine örnek olacak

Türkiye’de temaslarda bulunan Belçika Veliaht Prensi Philippe, “Sabancı Holding ve Ageas’ın Aksigorta’daki başarılı işbirliğinin Belçika-Türkiye arasındaki yeni işbirliklerine örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bir grup Belçikalı işadamı ile birlikte Türkiye’de temaslarda bulunan Belçika Veliaht Prensi Philippe ve Prenses Mathilde onuruna Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir akşam yemeği daveti verdi. Davette konuşan Belçika Veliaht Prensi Philippe, şunları şöyledi: “Enerji, insiyatif ve cesaretin Sabancı Ailesi’nin en önemli özelliği olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin dinamizminin bir sembolü olan Sakıp Sabancı Müzesi’nin de, gelecekte iki ülke arasında gerçekleştirilecek olan daha verimli birlikteliklerin temelinin atılması için harika bir yer olduğuna inanıyorum. Ayrıca bu akşamın iki ülkenin başarılarına olumlu katkılar sağlayacağına; Sabancı ve Ageas’ın Aksigorta’daki başarılı işbirliğinin Belçika Türkiye arasında yeni işbirliklerine örnek olacağına inancım tam.”

Güler Sabancı da yaptığı konuşmada, “Rahmetli Sakıp Sabancı, 1987’de yine burada, Atlı Köşk’te, Belçika Kraliyet Nişanı’nı almıştı. Nişanı, o zaman Belçika Prensi olan babanız, Belçika Kralı II. Albert takdim etmişti. 20 yıl sonra ben de aynı onuru Belçika Senatosu’nda yaşadım. Sabancı Topluluğu olarak Belçika ve Belçika halkıyla uzun yıllara dayalı bir ilişkimiz var. Bunun ilk örneği, Bekaert’la birlikte 1987’de kurduğumuz yüzde 50-50 ortaklığımız olan Beksa’ydı. Bu hem bizim Sabancı olarak ilk yabancı ortaklığımız hem de ilk yüzde 50-50 ortaklığımızdı. Bu ortaklık tam bir başarı hikayesi oldu ve peşinden de birçok başarılı işbirliği daha geldi.”

Davette kimler vardı?

sabancı Müzesi’ndeki davete, Belçika Prens ve Prensesi’nin yanı sıra Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Sabancı Holding Perakende ve Sigortacılık Grup Başkanı Haluk Dinçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Ageas Yönetim Kurulu Başkanı Josef De Mey, Ageas CEO’su Bart De Smet hazır bulundu.

Haberin Devamı