Gazete Vatan Logo

İrlandalı botokscu bizde ‘göz’e geldi!

Botoks başta olmak üzere sağlık ve güzellik alanında ürünler geliştiren, üreten İrlanda merkezli Allergan, Abdi İbrahim ile 100 milyon TL’lik yatırım anlaşması imzaladı. Şirket, Türkiye’de göz sağlığı üzerine ilaç üretecek

İrlandalı botokscu bizde ‘göz’e geldi!

Göz sağlığı, medikal estetik, nörolojik bilimler ve üroloji alanlarında ilaçlar, tıbbi cihazlar ve biyolojik ürünler geliştirip üreten Allergan, Türkiye’ye 100 milyon TL’lik yatırım kararı aldı. Şirket, Abdi İbrahim ile iş birliği yaparak Türkiye’de göz sağlığı (oftalmoloji) kategorisinde ürünler üretecek.

Göz sağlığı ürünlerinin tüm dünyada sadece Amerika ve İrlanda’da üretildiğini belirten Allergan Global Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Pazarlar Başkanı Marc Princen, Türkiye’nin bu yatırımla en son teknoloji ve üretim standartlarında bir tesise kavuşacağını, Abdi İbrahim’in fabrikasında üretim kapasitesinin artacağını söyledi. Bu yatırımın Türkiye’ye verdikleri önemin somut kanıtı olduğunu söyleyen Princen, şunları kaydetti: “Türkiye, G20 ekonomileri arasında yüksek büyüme oranına, istikrarlı bir ekonomiye, genç ve artan nüfusa sahip birkaç ülkeden biri. Sağlıkta gerçekleştirilen başarılı reformlar sonucunda nüfusunun neredeyse tamamı ulusal sağlık güvencesi altında. Ayrıca son derece başarılı olan sağlıkta dönüşüm programı sonucu sağlık hizmetlerine erişimin katlandığı ve ortalama yaşam sürelerinin hızla gelişmiş ülke seviyesine ulaştığı bir ülke. Türkiye coğrafi konumu açısından bölgede üretim merkezi olabilmek için de oldukça ideal. Tüm bu faktörler ile birlikte yerel üretimin desteklenmesine yönelik politikalar Türkiye’de yatırım kararı almamızda etkili oldu.”

Haberin Devamı

El değmeden üretim

Allergan Türkiye Genel Müdürü Selim Giray, konuyla ilgili olarak “Steril ortamda el değmeden üretilen göz sağlığı ürünleri için gerekli yüksek teknoloji ve kalite standartları sebebiyle bu ürünleri sadece iki global (ABD ve İrlanda) ve bir bölgesel merkezde (Latin Amerika) üretiyoruz. Şimdi de üretimdeki global deneyimimizi, steril üretimdeki en son teknoloji olan C-RABS yatırımı ile birlikte Türkiye’ye getiriyoruz” dedi.

Esenyurt’ta bulunan tesis kullanılacak

SELİM Giray, planlanan üretimin Abdi İbrahim’in İstanbul Esenyurt’taki üretim kampüsü içinde kurulacak özel bir tesiste gerçekleşeceğini söyledi. “İlk ürünleri 2019’da sunmayı hedefliyoruz. Yılda 9 milyon şişe, 50 milyon kapsül üretim kapasitemiz olacak. Bu ürünler göz sağlığı portföyümüzün (değer bazında) yüzde 50’sini oluşturuyor. 180 kişilik ekip kuracağız” diyerek bilgi verdi.

Haberin Devamı