Gazete Vatan Logo

İran bu öğretmeni konuşuyor!

İran'ın Marivan kentindeki bir ilkokulda öğretmenlik yapan Ali Mohammadian, hastalığından dolayı saçları dökülen bir öğrencisine destek olmak için saçlarını kazıttı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre 23 yıllık ilkokul öğretmeni olan Mohammadian, yakalandığı 'gizemli' bir hastalıktan dolayı saçları dökülen 8 yaşındaki öğrencisi Mahan Rahimi ile dalga geçildiğini fark etmesi üzerine öğrencisine destek olmaya karar verdi.

ÖĞRENCİLERİN TAMAMI SAÇINI KAZITTI

Öğretmenin bu örnek davranışı sınıftaki diğer öğrencileri de etkiledi sınıftaki tüm öğrenciler de saçlarını kazıtmak istedi. Öğretmenleri, soğuk havayı öne sürerek öğrencilerinin saçlarını kazıtlamalarını istemedi ancak öğrenciler öğretmenlerinin sözünü dinlemedi ve saçlarını soğuk havaya rağmen kazıttı.

KAHRAMAN OLDU

Olayın sosyal medya üzerinden ülkenin dört bir tarafında duyulması üzerine öğretmen Mohammadian ülkede adeta bir ulusal kahraman oldu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Rouhani ve Eğitim Bakanı Ali Asghar Fani öğretmene yazılı tebrik mektubu yollarlarken, İran hükümeti de hasta öğrencinin tüm tedavi masraflarının karşılanacağını duyurdu. Tahran'daki Razi Hastanesi'nin devlet televizyonuna yaptığı açıklama göre minik Mahan'ın hastalığının bağışıklık sistemindeki bir sorundan kaynaklandığını ancak kesin teşhisi koyabilmek küçük Mahan'ın test örneklerinin Almanya'ya yollandığını açıkladı. Kahraman öğretmen şimdi tüm arkadaşlarının Mahan'a daha fazla destek olduğunu ve Mahan'ın yüzünün artık güldüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı