Gazete Vatan Logo

Irak Ordusu'ndan ABD iddiasına yalanlama

El-Cezire ve El-Badiye'de operasyonlardan sorumlu komutan Tümgeneral Kazım: "ABD güçleri Bağdadi kasabası yakınlarındaki Aynu'l-Esed askeri üssünde bulunuyor ancak IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara katılmıyor, görevi savaşçıları eğitmek ve güvenlik güçlerine askeri strateji ve danışma hizmeti sunmaktan ibarettir."

El-Cezire ve El-Badiye'de operasyonlardan sorumlu komutan Tümgeneral Ziya Kazım, bazı medya organlarında Enbar'da Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait kara kuvvetleri birliklerinin Irak güvenlik güçleriyle IŞİD'e karşı mücadele ettiği yönünde yer alan haberleri yalanlayarak, "ABD güçleri Bağdadi kasabası yakınlarındaki Aynu'l-Esed askeri üssünde bulunuyor ancak söz konusu güçler, IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara katılmıyor, görevi savaşçıları eğitmek ve güvenlik güçlerine askeri stratejileri ve danışma hizmeti sunmaktan ibarettir" diye konuştu.

Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi, "Terör örgütü IŞİD'in Ramadi'ye dört koldan düzenlediği geniş kapsamlı saldırılar püskürtüldü. Çatışmalarda en az 30 militan öldürüldü" demişti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri, gönüllü Şii milis ve aşiret mensupları destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Haberin Devamı