Gazete Vatan Logo

İphone 8 ne zaman tanıtılacak? İphone 8 fiyatı belli oldu mu?

İphone 8 Apple fanları tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Köklü değişikliklerin beklendiği İphone 8 için en fazla merak edilen konuların başında ne zaman tanıtılacağı geliyor. İşte İphone 8'e ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

İphone 8 ne zaman tanıtılacak? İphone 8 fiyatı belli oldu mu?

İphone 8 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Apple fanları İphone 8 için 10. yıl şerefine donanım anlamında büyük gelişmelerin yaşanacağını öngörüyorlar. Peki İphone 8 ne zaman piyasaya sürülecek? İşte İphone 8 için tüm detaylar...

Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone modeline dair iddialar gelmeye devam ediyor. ABD merkezli teknoloji devinin 12 Eylül'de tanıtması beklenen iPhone modellerinin adları netlik kazandı. ABD basının şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, cihaz 3 ayrı model olarak gelecek.

Cihazın adı ise iPhone X olacak. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus isimli iki farklı model de 12 Eylül'de tanıtılacak. Apple bu hamle ile ilk defa S serisini atlamış olacak. Wall Street Journal'ın Dow Jones'taki kaynakları Apple’ın yeni iPhone’larını 12 Eylül’de tanıtacağını duyurdu. Aynı iddiaya göre, ABD merkezli teknoloji devini yeni amiral gemisi modeli iPhone 8'in lansmanını Steve Jobs Theater'da yapacak. Eylül ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan iPhone 8 ile ilgili bugüne kadar onlarca iddia ve sızıntı geldi.

Haberin Devamı

Apple'ın yeni amiral gemisi modeli ile ilgili kullanıcıları en çok heyecanlandıran özelliklerden biri kuşkusuz iPhone'a ilk defa gelecek wireless şarj özelliği. Ancak söz konusu özellik iPhone kullanıcılarının başını uzun vadede ağrıtabilir. Zira bu teknoloji için Apple'In iPhone 8'de metal kasaya yer vermemesi gerekiyor. Gelen sızıntılara bakılırsa Apple zaten iPhone 8 için tercihini cam bazlı bir kasadan yana kullanmış. Ancak bu kasanın metale oranla daha hassas olduğu göz önünde bulundurulursa telefonun daha kırılgan olacağını söylemek mümkün.

iPHONE 8'İ KABLOSUZ ŞARJ ETMEK UZUN SÜRECEK

Başka bir iddia ise iPhone kullanıcılarının canını sıkacak cinsten. Macotakara sitesinin yayınladığı rapora göre, iPhone 8'i kablosuz şarj etmek oldukça uzun sürecek.

iPhone 8'in fiyatı ne olacak?

Gün geçmiyor ki Apple'ın yeni iPhone modeli hakkında yeni iddialar ortaya atılmasın. Bugün de iPhone 8 ya da iPhone X Edition adıyla piyasaya sürüleceği tahmin edilen yeni modelin 512 GB'lık bir sürüme sahip olacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

İddialara göre iPhone 8'in klasik modeli 64 GB'lık dahili hafızaya sahip olacak ve tahmin edildiği üzere 999 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Fakat eğer 256 GB ya da 512 GB'lık bir model istiyorsanız, ödemeniz gereken miktar sırasıyla 1099 dolar ve 1199 dolar olacak.

Öncelikle bu fiyatlandırmanın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleriyle kıyaslandığında normal karşılanabileceğini de belirtmemiz gerekiyor. Çünkü daha önce gelen haberlere göre iPhone 8'in üretim maliyeti, iPhone 7'ye oranla yüzde 50 ya da yüzde 60 artmış durumda.

Yine de bu iddiaların şimdilik sadece dedikodudan ibaret olduğunu ve Apple kanadından gelecek resmi duyuruya kadar da telaşlanmamızı gerektiricek bir durum olmadığını belirtelim.

iPhone 8 üretimindeki sorun ne?

Hatırlarsanız dün sizlere Apple'ın yeni iPhone modelinin 512 GB'lık dahili hafıza kapasitesine sahip sürümünün 1,200 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağının haberini iletmiştik.

Bugün gelen haberler ise Apple'ın iPhone 8 üretiminde kullanılan parçaları sınırlı sayıda satın alabildiğini ve bu yüzden üretimin bir hayli yavaş ilerlediğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Bunda firmanın iPhone 8'i tanıtmasına kısa bir süre kala hala üzerinde değişiklikler yapması ve bu değişikler için de donanımda farklı bir yol haritası izlenmesinin gerekmesinin de etkisi büyük.

Son olarak da iPhone 8'in OLED ekrana sahip olarak satışa sunulacağını ve bu yüzden de Apple'ın büyük stok problemleriyle karşılaşabileceğinin düşünüldüğünü de hatırlatalım.