Gazete Vatan Logo

iPad Pro Kaç RAM Olacak?

iPhone 6 ve 6 Plus tanıtımından sonra gözler gelecek nesil iPad modellerine çevrildi. iPad Mini ve iPad Air'ın yanı sıra 12.9 inç ekranlı iPad Pro'nun donanımına dair iddialar ortaya atıldı.

Merakla beklenen iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin satışa sunulmasından sonra gözler gelecek nesil iPad modellerine çevrilmiş durumda. Ekim ya da Kasım aylarında gerçeklecek özel bir etkinlik ile duyulması beklenen modellerin sahip olacağı donanımlar da yavaş yavaş şekilleniyor.

A8x işlemciyle gelecek

Tedarikçi sızıntılarından edinilen bilgilere göre, Apple işlemci tarafında artık gelenekselleşen döngüyü sürdürmeye kararlı. Önceki güncellemelerden hatırlanacağı gibi, yeni iPad'ler kendilerinden önce tanıtılan en güncel iPhone modelinin işlemcisini alarak ortaya çıktı. A5, A6, A7 işlemcilerin daha yüksek saat hızlarına sahip türevleri "X" ekiyle iPad'lerde yer aldı.

Yüksek saat hızlı işlemciler

Benzer bir durumun yeni iPad'ler için de yaşanması bekleniyor. 12.9 inç ekrana sahip olacağı söylenen iPad Pro'nun iPhone 6 modellerinde yer alan A8 ilecinin daha yüksek bir türeviyle geleceği iddialar arasında. Retina ekranlı iPad Mini de ise A7 işlemcinin yer alması bekleniyor. iPad Air'ın da A8 / A8x işlemciye sahip olacağını söylenebilir.

Haberin Devamı

2 GB RAM bu defa gerçek olabilir

Apple ürünleriyle ilgili tartışmalı konulardan biri de cihazların sahip olduğu bellek miktarı. iPhone 6 ve 6 Plus'un 1 GB gibi rakiplerine göre düşük bir RAM miktarı ile gelmesi oldukça tartışılmıştı. iPad Pro için bu rakamın 2 katına çıkarak 2 GB belleğe sahip bir cihaz geleceği söyleniyor. iPad Air ve Retina ekranlı iPad Mini için henüz net bir bilgi bulunmuyor.

(ShiftDelete.Net)