Gazete Vatan Logo

İnternet üzerinden vergi borcu nasıl sorgulanır?

Vergi borcu sorgulama işleminin online olarak yapılması vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını ve Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

İnternet üzerinden vergi borcu nasıl sorgulanır?

Dijital platform üzerinde aktif bir hizmet politikası benimseyen Maliye Bakanlığı bünyesindeki Gelir İdaresi Başkanlığı vatandaşın hızlı işlem kolaylıklarının bulunduğu internet avantajlarından yararlanabilmesi amacı ile vergi işlemlerinin İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden yapılabilmesine de imkan veriyor. Vatandaşın vergi borcu sorgulama ve diğer tip resmi vergi işlemlerini internet kolaylığında yapabilmelerine yardımcı olacak sanal bir vergi dairesi olarak hizmet veren Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi web portalı oldukça geniş bir kapsama sahiptir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

Vergi mükelleflerinin internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece birkaç dakika süren işlemler ile kolayca vergi işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan İnternet Vergi Dairesi web sayfasında işlem yapabilmek için ise herhangi bir üyelik işlemine gerek bulunmuyor ki bu durumda vatandaşların işlemlerini çok daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web portalına internete erişim sağlanabilen her yerden intvd.gib.gov.tr/ adresinden bağlanabiliyor. İnternet Vergi Dairesi web portalında vergi borcu sorgulama işlemi için ise vatandaşlar ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranına giriş yapıyor.

Haberin Devamı

İnternet Vergi Dairesi’ nin bu vergi borcu sorgulama sayfasında 7 gün 24 saat işlem yapabilme imkanı bulunuyor. Vergi mükelleflerinin ÖTV, MTV, gelir vergisi veya emlak vergisi gibi Maliye Bakanlığı bünyesindeki tüm vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilmesine imkan veren GİB İnternet Vergi Dairesi web portalındaki vergi borcu sorgulama işlemi için bazı kimlik bilgilerinin girilmesi talep ediliyor. Bu kapsamda vergi mükelleflerinin kolayca vergi borcu sorgulama yapabilmeleri için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun kızlık soyadı veya annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini girmek gerekiyor. En son olarak ise sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek tamam sekmesi ile güncel vergi borç durumunu ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanı bulunuyor.Online vergi borcu sorgulama işlemleri sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebildiğinden günümüzde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle de artık vergi dairelerinde uzun kuyruklar bekleyerek vergi borcu sorgulama yapmak bu online hizmet ile sona eriyor.

Haberin Devamı