Gazete Vatan Logo

Instagram'a yeni Snapchat özelliği geliyor!

Instagram, Snapchat'i andıran yeni işlevlerle güncellenirken, bir sonraki büyük yeniliğini de ortaya çıkardı.

Instagram'a yeni Snapchat özelliği geliyor!

Instagram'ın Snapchat'ten ilham aldığı özelliklere yenileri eklendi. Fotoğraf tabanlı sosyal ağ, kendi kendine kaybolan fotoğrafları artık özel mesaj üzerinden paylaşmanıza da izin veriyor.

Kademeli olarak sunulmaya başlanan yeni işlevler, Instagram Direct'i biraz daha Snapchat'e yaklaştırıyor. Snapchat'te olduğu gibi bir arkadaşınıza veya arkadaş grubunuza bakıldıktan sonra kaybolan fotoğraf ve videolar gönderebiliyorsunuz. Instagram, gönderdiğiniz mesajın ekran görüntüsü alınması veya tekrar oynatılması halinde sizi uyarıyor; aynı Snapchat'teki gibi.

Canlı video özelliği geliyor

Direkt mesajlarla normal sohbetleri birbirine karıştırmamanız için Instagram, Stories'te olduğu gibi simgelerin etrafına bir çizgi yerleştiriyor.

Kendi kendine silinen fotoğraflar, Instagram'ın tek yeniliği değil. Firma, önümüzdeki haftalarda yeni canlı video özelliklerini kullanıma açmaya hazırlanıyor. Bu yeni işlev de Snapchat'i anımsatıyor çünkü canlı videolar da kendiliğinden silinecek.

Instagram, Stories işleviyle günde 100 milyondan fazla kullanıcıyı (bu Instagram'ın aktif kullanıcı tabanının yaklaşık üçte biri) üzerine çekmeyi başarmıştı. Canlı yayın işlevi ilgi görürse, bu sayı biraz daha artabilir.

Haberin Devamı