Gazete Vatan Logo

İngiltere'de saldırıya uğrayan milletvekili öldü

İngiltere’de seçim bölgesinde taraftarlarıyla buluşan İşçi Parti’li vekil Jo Cox, yolda kavga eden iki kişiyi ayırmaya çalışırken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

İngiltere'de saldırıya uğrayan milletvekili öldü

İngiltere’de muhalefette bulunan İşçi Partisi’nin kadın vekillerinden Jo Cox, seçim bölgesi Birstall Yorkshire’da uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Görgü tanıkları kütüphanedeki bir toplantıya katılmaya hazırlanan 41 yaşındaki vekilin, sokakta tartışan iki adamı ayırmaya çalıştığını söyledi. Kavga eden taraflardan biri, bir süre sonra Cox’la boğuşmaya başladı. Saldırganın bu sırada cebinden çıkarttığı silahla Cox’u vurduğu belirtiliyor. Olaydan kısa süre sonra yakalanan 52 yaşındaki Tommy Mair adlı saldırganın, Cox’a yere düşmesinin ardından da 2 el ateş ettiği ve başından da vurduğu kaydedildi. Kadın vekili defalarca bıçaklayan ve tekmeleyen saldırganın bu sırada ‘Önce İngiltere’ diye bağırdığı ifade edildi. Başbakan David Cameron ve önde gelen siyasetçiler geçmiş olsun mesajları yayınlarken, AB referandumu için kampanya yürüten ‘evet’ ve ‘hayır’ cepheleri, kampanyalarına bir gün ara verdi.

Corbyn’i eleştirmişti

2 çocuk annesi olan Jo Cox, 2015’te milletvekili seçilmeden önce insan hakları örgütü Oxfam için çalışıyordu. 23 Haziran’da yapılacak AB referandumunda ülkenin birlikte kalmasından yana kampanya yürüten Cox, geçen günlerde İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’i eleştirmesiyle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı