Gazete Vatan Logo

İngiltere bıçak sırtında

İngiltere’nin AB’de kalıp kalmayacağının oylanacağı referanduma 3 gün kala, her gün yeni anket sonuçları yayınlanıyor ve sonuçlar hep değişiyor. Bir AB’ciler bir AB karşıtları öne geçiyor.

İngiltere bıçak sırtında

23 Haziran’da Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin geleceğini belirlemek için referanduma gitmeye hazırlanan İngiltere’de anket sonuçları sürekli değişiyor. Referandum öncesi yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre AB yanlıları önde gidiyor. Siyasi analistler, hafta içinde seçim bölgesi Birstall’da, İşçi Parti’li kadın vekil Jo Cox’a düzenlenen suikastin anket sonuçlarının değişmesinde etkili olduğu yorumunda bulunuyor.

İngiltere’nin AB’den çıkmaması gerektiğini savunan aktivistler, Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Brandenburg Kapısı’nda öpüştü.

AB’cilerin oyları artıyor

Press Association haber ajansı, Mail on Sunday gazetesinin yaptırdığı anketin sonuçlarına yer verdi. Ankete göre, referandumda AB üyeliğinin devamından yana oy kullanmayı düşündüğünü belirten İngilizlerin oranı yüzde 42’den yüzde 45’e fırladı. Ankete göre AB üyeliğine ‘hayır’ diyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 42. The Herald’in gerçekleştirdiği bir başka ankete göre ise, AB’de kalınması yönünde oy kullanacak kişilerin oranı yüzde 46 olarak gösteriliyor. Aynı ankete göre AB’ye karşı olanların oranı yüzde 43’e gerilemiş görünüyor.

Haberin Devamı

Cameron’dan uyarı

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron vatandaşları referandum konusunda uyardı. Cameron “İngiltere’nin AB’deki rolü konusunda ikinci bir şansımız olmayacak’ dedi. Sunday Times’a konuşan İngiltere Başbakanı, “Bu, geriye dönüşü olmayan, İngiltere ekonomisi için kötü sonuçları olabilecek bir karar” dedi.