Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemi internet üzerinden nasıl yapılıyor?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) online IMEI sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Akıllı cihaz kullanıcıları IMEI sorgulama ekranını oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. IMEI sorgulama ekranından çalıntı cihaz ve IMEI numarası kopyalanması durumu ayrıntıları ile öğrenilebiliyor.

IMEI sorgulama işlemi internet üzerinden nasıl yapılıyor?

21.yüzyıl dünyasında teknoloji mobil alanda oldukça hızlı bir gelişim kaydediyor. Özellikle de son yıllarda dünyanın her yerinde mobil akıllı cihaz ürünlerinin teknoloji tutkunları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmaya başlamaları bu alanda ortaya çıkan yoğun ilgi birlikte her geçen gün daha geniş özellikler ile birlikte kendisine yaşantı içerisinde yer edinebilmesine yardımcı oluyor. Dünya genelinde en yüksek hacimli mobil akıllı cihaz sektörüne sahip olan Türkiye’de mobil akıllı cihaz sektörüne yönelik olarak da dijital hizmetler sunuluyor. Özellikle de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel IMEI numarası kayıt durumu bilgilerini öğrenebilmek mümkün oluyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda Türkiye’de toplumun geneli tarafından mobil akıllı cihaz ürünlerine yönelik olarak oldukça yoğun bir ilginin bulunuyor olması dolayısı ile de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde IMEI sorgulama ekranı hizmete açıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan bu dijital sorgulama ekranı sayesinde Türkiye’de yasal olarak kayıtlı olan tüm akıllı mobil cihazların her bir kayıt bilgisine internet hız ve kolaylığında ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de Türkiye’de son yıllarda çok yüksek oranlarda yaşanmaya başlanan ve tüketicinin hem maddi hem de manevi yönden ciddi mağduriyetler yaşayabilmesine neden olan çalıntı akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar sorununa yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan online IMEI sorgulama ekranı oldukça önemli bir güvenlik önlemi sağlıyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar, akıllı cihazların tüm IMIE numarası kayıt bilgilerine birkaç dakika içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de akıllı cihazların Türkiye’ye girişlerinden veya üretimlerinden itibaren kayıt edilen IMEI numaraları üzerinden tüm kayıt bilgilerini öğrenebilmek mümkün olabildiğinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı vatandaşlara çok önemli avantajlar sağlıyor. Günümüz modern mobil akıllı cihaz teknolojilerine ilişkin olarak bu şekilde pratik ancak kaliteli bir çözüm sağlaması nedeni ile BTK’nın online IMEI numarası sorgulaması ekranı oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinde yapılacak sorgulama işlemleri için sorgulanacak cihazın IMEI numarasının girilmesi gerekiyor. Akıllı cep telefonlarının ve tablet bilgisayarların üretimi aşamasında 16 haneden oluşan bir IMEI numarası atanmaktadır. Türkiye’de bu IMEI numarası kayıt edilmediği takdirde cihazın yasal kullanımı mümkün olmuyor. Bu aşamada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan IMEI sorgulama ekranı ile birkaç dakika içerisinde akıllı cihazların IMEI numarası kayıt bilgilerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı