Gazete Vatan Logo

IMEI numarası ile telefonunuzun izin durumunu öğrenebilirsiniz!

Akıllı cihazlarla ilgili karşılaşılan güvenlik sorunlarınız için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) online IMEI sorgulama hizmeti geldi. Tüketici artık internete erişim sağlayarak BTK’nın IMEI sorgulama ekranını kullanabilecek. Böylelikle online IMEI sorgulama ile akıllı cihazların her bir kayıt bilgisine ulaşabilecek.

IMEI numarası ile telefonunuzun izin durumunu öğrenebilirsiniz!

Modern yüzyılın hızla gelişen dünyasında teknolojik ürünler kendisine en etkin şekilde yer ediniyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknolojik ürünlerle yaşamın her alanında çok önemli fırsatlardan ve kolaylıklardan yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu yüzden son yıllarda teknolojik cihazlar yaşamın her noktasında var olan ihtiyaçların karşılanabilmesi amacı ile etkin bir şekilde kullanılıyor. Günümüzde yaygın olarak kullanılan mobil cihazların yoğun ilgiş görüyor olması bu alanda da bazı ihtiyaçların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu ihtiyaçlardan birisi olan güvenlik alanında mobil akıllı cihazlara yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından internet ortamında IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BTK tarafından internet ortamında hizmete açılan ve özellikle de Türkiye’deki akıllı cihaz kullanıcıları için çok önemli bir hizmet kolaylığı sağlamakta olan online IMEI sorgulama ekranı ücretsiz olarak herkes tarafından kullanılabiliyor. Günümüzde Türkiye’deki mobil akıllı cihaz pazarında karşı karşıya kalınan en ciddi güvenlik sorunlarından birisi olan çalıntı akıllı cihaz ürünlerinin tüketiciye maddi ve manevi mağduriyetler yaşatmasının önüne geçilebilmesi amacı ile BTK tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan IMEI sorgulama ekranından cihaz sorgulamaları sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de yine mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte insanların nerde olursa olsun internet ortamına kolaylıkla erişim sağlayarak, sunduğu fırsatlardan yararlanabilme şansına sahip olabilmesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinde bir akıllı cihazın tüm ayrıntılı IMEI numarası kayıt bilgilerinin öğrenilebilmesi mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Akıllı cep telefonu, tablet bilgisayar ve eski nesil GSM cihazlarının daha üretimleri aşamasında üzerlerine eşi benzeri bulunmayan ve sadece kendilerine özel olan 16 haneden oluşan bir sayı dizisi atanıyor. IMEI numarası olarak isimlendirilmekte olan bu sayının Türkiye’de cihazın kullanılabilirliğinin sağlanabilmesi amacı ile kayıtlı olması gerekiyor. Bu noktada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı tüketicinin cihazının Türkiye’deki yasal kayıt durumu ve ayrıntılı kayıt bilgilerine dair güncel ve detaylı bilgileri internet kolaylığında alabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı ücretsiz olarak kullanabilirken sadece e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor. İnternet ortamında bulunan her bir kamu kurum ve kuruluşu dijital hizmet uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sisteminde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı da yer alıyor. Kullanıcılar, internete erişim sağlayabildikleri her yerden sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerindeki BTK’nın online IMEI numarası sorgulama ekranı üzerinden dakikalar içerisinde IMEI numarası kayıt durumu sorgulamasını gerçekleştirebiliyor. Üstelik bu işlem için e-Devlet kimlik doğrulaması yapmak durumunda da kalmıyor.

Haberin Devamı