Gazete Vatan Logo

İlk kez bir Türk kız..

Artık Broadway’de oynuyor

İlk kez bir Türk kız..

Marmara Üniversitesi mezunu Esin Varan, Amerika’nın 130 yıllık ilk konservatuvarı American Academy of Dramatic Arts’a burslu seçildi. Artık Broadway’de oynuyor.

Esin Varan, Siyaset Bilimi eğitimini tamamladıktan sonra İngilizce oyun oynama hayali ile Amerika’ya gitti. Varan, New York’ta, mezunları arasında toplam 96 Oscar, 245 Emmy ve 86 Tony ödülüne aday gösterilen American Academy of Dramatic Arts’ın New York’taki Kampusu’ne başvurarak yaklaşık 2 bin kişi arasından ilk 30’a girerek burslu eğitim kazandı. Esin Varan, aynı zamanda 2 yıllık American Academy of Dramatic Arts’tan mezun ilk Türk oldu. Esin Varan, bu okulu bitirdikten sonra New York Academy Theatre Company’nin seçmelerine girdi. Varan bu seçmelerde başarı gösterirken Manhattan’daki bu tiyatro kuruluşuna da ilk giren Türk oyuncu unvanı elde etti.


Shakespeare oynayacak

Esin Varan, Tennessee Williams’ın ‘Orpheus Descending’ adlı oyununda ‘Lady Torrance’ karekterini canlandırarak, başrol oynadı. Esin Varan, “Sahneyi Amerikalı oyuncularla paylaşıp, Amerikanın en ünlü başyapıtında yer alıp, ünlü tiyatro yönetmeni, Jonathan Bolt’la çalışma imkanı kazandım. Bunun benim için ne kadar gurur ve mutluluk verici olduğunu anlatamam” dedi. Esin Varan, Amerika’nın fırsatlar ülkesi olduğunu ifade ederken, şöyle konuştu:

“Oyunumu izlemeye gelen Tony ödüllü, ünlü yazar, yapımcı Douglas Carter Beane, yeni yazdığı Broadway şovunda oynamayı teklif etti. Önümüzdeki Nisan ayında Shakespeare’in ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı oyununun devamı niteliğindeki, perilerle ilgili bir oyunda başrol oynayacağım.”

Haberin Devamı