Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu ve detayları!

İBB trafik durumu uygulaması sayesinde İstanbul ilimizde ikamet eden vatandaşlarımız trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. İstanbul ilimizin en büyük sorunu olan bu trafik sorunu İBB trafik durumu uygulaması sayesinde biraz olsun aza indirgenmiştir. Sizde İBB trafik durumu uygulamasını kullanarak İstanbul trafiği hakkında önceden bilgi sahibi olabilirsiniz.

İBB trafik durumu ve detayları!

Nüfus yoğunluğu çok olan yerlerde araç yoğunluğu da fazla olmaktadır. Çünkü hemen hemen her evde bir adet otomobil bulunmaktadır. Günümüz şartlarında bir yerden bir yere gitmek için insanlar kendi şahsına ait olan hususi otomobilleri kullanmaktadır. Bu da araç kullanım yoğunluğuna bağlı olarak trafik yoğunluğuna sebep olmaktadır. İnsanların en çok sıkıntı çekmiş olduğu durumlardan biri olan bu durum karşısında kimi belediyeler ve trafik büro amirlikleri çözüm yaratmaya çalışmıştır.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkl bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik sorununun en büyük olduğu ilimiz sizinde tahmin ettiğiniz üzere İstanbul’dur. İstanbul gerek iş imkanları ile gerekse coğrafi konumu ve turistik yapısı ile bir çok insanı barındırmaktadır. 10 milyondan fazla nüfusu olan İstanbul ilimizde motorlu taşıt nüfusu da bir hayli fazladır. İstanbul halkının en çok yakındığı durumlardan biri olan bu trafik yoğunlu herkesi olumsuz etkilemektedir. Ancak İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Trafik Büro Amirliği vatandaşlarımıza trafik çilesinden kurtulmaları için bir sistemi dereye sokmuştur. Oldukça kullanışlı olan bu sistem trafik yüzünden iş yerine, okula veya farklı bir yere geç kalmanızı bir nebze olsun azaltmış durumdadır.

Haberin Devamı

İBB trafik durumu adı verilen bu uygulama çağımızın modern haberleşme aracı olan internet sistemi üzerinden kullanılmaktadır. İnternetin getirmiş olduğu kolaylıklardan biri olan İBB trafik durumu uygulaması vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde kullanımına uğramıştır. İBB trafik durumu uygulaması sayesinde İstanbul halkına açık olan mobese kameralarına bağlanabilir semt semt bölge bölge gidecek olduğunuz istikametin trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca İBB trafik durumu uygulaması tarafından sunulan bir başka sistem ise ısı haritasıdır. Bu ısı haritası ise trafiğin yoğun olduğu bölge ve semtleri kırmızı ile trafik yoğunluğunun orta olduğu yerleri sarı, trafikte bir sıkıntı olmayan bölgeleri ise yeşil renk ile göstermektedir. Bu sayede İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar gidecek oldukları semtlerin gidiş güzergahlarının trafik durumu hakkında önceden bilgi sahibi olarak farklı güzergahlardan gidebilir yada trafik sakinleşince yola çıkabilmektedir. İstanbul ilimizde trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı saatler hafta içi mesai saatleri başlangıç, bitişi ve hafta sonlarıdır. Bu zaman dilimleri içinde her insan doğal olarak aracı ile bir yerden bir yere gitme çabasına girmektedir. 10 milyon nüfusu olan bir şehirde de her insan kendi aracı ile ulaşımını sağlamak isterse trafik yoğunluğu kaçınılmaz son olur. Sizde İstanbul trafiğinden sıkıldınız ve buna bir son vermek istiyorsanız İBB trafik durumu uygulamasını kullanarak gidecek olduğunuz semt ve bölgelerin trafik durumu hakkında önceden bilgi edinmiş olursunuz.

Haberin Devamı