Gazete Vatan Logo

Hyundai’de rekorlar yılı

Hyundai Assan, bu yıl üretim ve ihracatta tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacak. Şirket üretiminin yüzde 89’unu ihraç edecek.

Hyundai’de rekorlar yılı

1.7 milyar lira ek yatırımla Türk otomotiv sektöründe devler kulübüne giren Hyundai Assan, 2015’i rekorlarla kapatacak. i10 ve i20 modellerine Avrupa’dan beklentilerin üzerinde gelen taleple üç vardiyaya geçen şirket, bu yıl 215 bin adetlik üretim kapasitesini geçecek. Hyundai Assan, 2015’i 226 bin 500 adetlik üretimle kapatacak.

Satışların yüzde 50’si yerli

Yerli üretici bu rakamın yüzde 89’u olan 200 bin 777 aracı Avrupa’ya ihraç edecek. Hyundai Assan bu performansıyla Türkiye’nin ürettiği araçları en yüksek oranda ihraç eden fabrikası unvanını alacak.

Türkiye’de 25’inci yılın kutlayan Hyundai’nin iç pazardaki satışlarında da artış yaşandı. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Bu yıl 25 bin adet i10 ve i20 modelini Türk tüketicisiyle buluşturacağız. Bu yıl 50 bin adedin üzerinde bir satış rakamına ulaşacağız. Böylece sattığımız araçların yarısını Türkiye’de üretmiş olacağız. Bu yerli araç satışı bir rekor bizim için. Avrupa’daki talep artışı nedeniyle fabrikamızda rekor seviyede araç üretip en yüksek seviyede ihracat rakamına ulaştık. 2015’te kırılmadık rekor bırakmadık” dedi.

Haberin Devamı

Euro 2016 yolcusu

HYUNDAI Haziran’da Fransa’da gerçekleştirilecek ve Türk Milli Takımı’nın da katılacağı Euro 2016’nın ana sponsorlarından biri olarak futbolun coşkusunu marka felsefesiyle bütünleştirecek. Hyundai, bu amaçla 4 yılda bir yapılan Avrupa’nın en prestijli futbol turnuvası UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ve dünyanın en büyük spor organizasyonu olan FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsorluğunu sürdürüyor. Hyundai, Euro 2016’da aktif olarak çalışmalarını sürdürecek ve futbol severlerle marka arasında bağ kurmayı istiyor.