Gazete Vatan Logo

Huawei P30 fotoğraflarının hepsi yalan çıktı

Çinli telefon üreticilerinden Huawei'nin bu ay sonu tanıtmayı planladığı Huawei P30 serisi telefonlarda büyük bir skandala imza atıldı. Huawei P30 serisi ile çekildiği açıklanan fotoğrafların halihazırda bulunan stok fotoğrafları olduğu ortaya çıktı.

Huawei P30 fotoğraflarının hepsi yalan çıktı

Huawei P30 serisi telefonların tanıtılacağı 26 Mart tarihine adım adım yaklaşırken, dün yayınladığımız haberde Huawei'nin P30 serisi telefonlarıyla çekilen bir dizi görüntüyü sizlerle paylaşmıştık. Ancak Huawei'nin P30 model telefonlarıyla çekildiğini iddia ettiği bu fotoğrafların hemen hepsinin stok fotoğrafı olduğunun anlaşılması şaşkınlık yarattı. Yani söz konusu fotoğraflar Huawei P30 ile değil, bir DSLR fotoğraf makinesiyle çekildi.

Etkileyici görünen bu fotoğrafların kısa bir süre içinde stok fotoğraf sitelerinde çıkması ise bu karelerin P30 veya P30 Pro modelleriyleyakalanmadığını gözler önüne serdi.

Kullanıcılar bu fotoğrafların bazılarının stok fotoğraf sitelerinde olduğunu, bazılarının da profesyonel fotoğraf sanatçılarına ait olduklarını ortaya çıkardı.