Gazete Vatan Logo

HSYK'ya büyük destek

Yargının yüzde 80'i, savcıların yüzde 86'sı HSYK'ya destek verdi.

HSYK'ya büyük destek

Hükümetin sert tepki gösterdiği HSYK'nın (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Adli Kolluk Yönetmeliği ile ilgili açıklama yapmasına hakim ve savcılar çok yüksek bir oranda destek verdi.



Hakim ve savcıların internet sitesi adalet.org'da yapılan ankete dün akşam itibariyle 1.322 yargı mensubu oy kullandı. "HSYK'nın yargı bağımsızlığını hatırlatan ve genelgenin kanuna aykırı olduğunu söyleyen bildiri-açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yargı mensuplarının yüzde 19.5'u "Böyle bir bildiri yayınlama-açıklama yapma hakkı yoktur.Ayrıca bu bildiriyle yargıya müdahale edilmiştir" seçeneğini tercih etti. Buna karşılık yüzde 80.4 oranında ise "Bu bildiri yapılması gereken zamanda ve içerikte yapılmıştır.Yargıya müdahale olmayıp, yargıya müdahaleleri engellemek amacıyla yapılmıştır" seçeneği tercih edildi.



HSYK'ya destek oranı hakimlerde yüzde 78.2 iken, savcılarda yüzde 86.7 oldu. Ankete katılan az sayıdaki avukat da HSYK'ya destek verdi. Ankette oy kullanan 104 avukatın yüzde 67'si HSYK'ya destek verirken yüzde 32.6'sı açıklamanın yargıya müdahale anlamına geldiğini savundu.

Haberin Devamı