Gazete Vatan Logo

Hırsız maymunu kovalayan hacı hayatını kaybetti

Türkiye’den hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’ın Mekke şehrine giden Fethullah İskola, çantasını alan maymunu kovalarken Nur Dağı’ndan düşerek hayatını kaybetti.

Hırsız maymunu kovalayan hacı hayatını kaybetti

Gece diğer hacılarla birlikte Mekke’nin Kuzey Doğusunda bulunan ve Kabe’ye 5 kilometre mesafedeki Nur Dağı’na geziye giden Muşlu Fetullah İskola (60), Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya ilk vahyin geldiği 300 metre yüksekliğindeki Hira Mağarası’nda çantasını bir kenara koyarak ibadet etmeye başladı.

UÇURUMDAN YUVARLANDI

Bir maymunun çantasını aldığını gören İskola, maymunun peşinden koşmaya başladı. Gece karanlığında sarp kayalıkların bulunduğu Nur Dağı’nda ayağı kayan talihsiz hacı, uçurumdan yuvarlandı. Olay hemen acil sağlık ekiplerine iletildi. Düştüğü uçurumdan ekipler tarafından kurtarılıp hastaneye kaldırılan hacı, hayatını kaybetti.

Fethullah İskola’nın başka bir kafilede olduğunu ve vefatının kendilerini çok üzdüğünü söyleyen tur şirketi yetkilisi Zekai Öztürk, Hira Mağarası’nda bu tür olaylarla sürekli karşılaştıklarını belirtti. Nur Dağı’nda çok sayıda maymun olduğunu ve bu maymunlarında Hira Mağarası’na çıkan hacıların verdiği yiyeceklerle beslendiğini ifade eden Öztürk, “Hira Mağarası’nın içinde, dışında maymunlara çantalarını, terliklerini ve diğer eşyalarını kaptıran çok hacı oluyor. Biz Nur Dağı’na çıkmadan önce hacıları uyarıyoruz. Mağaranın içerisinde veya dışarısında namaz kılarken çantalarınızı bir kenara koymayın diye söylüyoruz. Maymunlar çaldıkları çantalarda yiyecek arıyor. Vefat eden hacımız da maymunun peşinden çantasını almaya koşarken düşüp hayatını kaybediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muşlu hacı Fethullah İskola, Mekke’de Şerai Mezarlığına defnedildi.