Gazete Vatan Logo

Hipokrat yeminli bombacılar!

Batı dünyası şokta... İngiliz gazeteleri Müslümanlar’a ‘ihbar’ çağrısı yaptı

Batı dünyası dün, son 4 günde İngiltere ve İskoçya’da yaşanan bomba paniği ile ilgili ortaya çıkan bir ayrıntı sonrası büyük bir şok yaşadı. Londra’da Mercedes marka araçların içine yerleştirilen bombalarla düzenlenmek istenen saldırı ve Glasgow Havaalanı’na Jeep Cherokee ile düzenlenen saldırı konusunda çok önemli delillere ulaşan polis, her iki saldırının da aynı terör hücresi tarafından yapıldığını belirledi. Şok gerçek ise bu hücrelerin başında “insan sağlığını korumak için Hipokrat yemini eden” iki doktorun olduğunun ortaya çıkmasıydı. 8 kişilik hücrenin ele başının North Staffordshire Hastanesi’nde nörolog olarak çalışan Muhammed Asha adlı 26 yaşındaki bir Ürdün asıllı doktor olduğu belirlendi. Ürdünlü, Dana adlı eşi ve iki yaşındaki çocuğuyla yakalandı.

Eylemde Kürt örgüt bağlantısı

Glasgow Havalimanı’na ciple düzenlenen saldırıda araç içinde bulunan iki eylemciden birinin de Irak asıllı Bilal Abdullah isimli doktor olduğu ortaya çıktı. Royal Alexandra Hastanesi’nde çalışan Iraklı’nın, İngiltere’ye sığınma başvurusu yaparak geldiği ve çalışma izni aldığı belirlendi. Önceki gün aynı hastanedeki patlamanın da doktorun şüpheli aracının polis tarafından patlatılması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Polisin elinde şu anda 5 şüpheli bulunuyor. Hücrenin diğer 3 üyesinin yakalanması için de av devam ediyor. Cip saldırısına katılan diğer militanın da Lübnan doğumlu olduğu belirtildi. Eylemcilerin hiçbiri İngiliz vatandaşı değil. Tümü 26-27 yaşlarında...

Öte yandan Guardian gazetesi, eski Başbakan Tony Blair’e, görevini devrettiği gün El Kaide’nin İran’daki Kürt unsurlarından Ensar El İslam tarafından bir bombalı eylem düzenlenebileceğine ilişkin rapor verildiğini yazdı. Gelişmelerin ardından Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de terör alarmı verildi.

HER İKİSİ DE 1 YILDIR NORMAL BİR HAYAT SÜRÜYORLARDI

Otoyolda eşiyle birlikte kaçmaya çalışırken yakalanan (solda) doktorun 1 yıl önce Newcastle kentinde 1000 dolara ev kiraladığı ve ev sahibine, “Temmuz ayında evi boşaltacağım” diye haber verdiği belirlendi. Bu süre içinde komşularının ya da hastane çalışanlarının garipsediği bir durum olmadı. İskoçya’da saldırıyı gerçekleştiren Iraklı doktor ise polis tarafından cipin içinden böyle çıkarıldı. Yangın söndürme tüpüyle söndürüldükten sonra kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı