Gazete Vatan Logo

HDP'den Kadir İnanır açıklaması

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'den Kadir İnanır açıklaması

Seçimlere parti olarak katılacağını açıklayan Demirtaş Kadir İnanır'ın adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada 'Sağlık nedeniyle aday olamayacak' dedi.

O AFİŞE YANIT

Murat Boz, Kadir İnanır gibi ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı "Oyum HDP'ye" afişiyle ilgili HDP'den açıklama geldi: Çalışmayla ilgimiz yok. Ciddi yanlış anlamalara neden olabilir Sosyal medyada "Oyum HDP'ye" adıyla başlatılan ve Kadir İnanır'dan Murat Boz'a, Nazlı Ilıcak'tan Altan Erkekli'ye çok sayıda ünlü ismin fotoğrafının da kullanıldığı afiş için açıklama yaptı. Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bu çalışmayla ilgimiz yok" denildi.

'ETİK OLARAK UYGUN DEĞİL'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Sosyal medyada 'Oyum HDP'ye' spotuyla bazı tanınmış kişilerin fotoğrafları kullanılarak üretilmiş görsellerin kurumsal HDP Sosyal Medya hesaplarıyla herhangi bir ilgisi yoktur. İyi niyetle hazırlanmış olsa da, kişinin kendi isteği dışında fotoğrafının bu şekilde kullanılması etik olarak uygun değildir. Ayrıca hangi partiye oy vereceğini henüz açıklamamış kişilerin bu şekilde etiketlenmesi hem ciddi yanlış anlamalara neden olabilir, hem de o kişilere ve partimize zarar verebilir. 'Oyum HDP'ye' çalışması yapanlar, izni alınmayan kişilerin fotoğraflarını kesinlikle kullanmamalıdır.

Haberin Devamı