Gazete Vatan Logo

Hayvan severiz ama insanları görünce!..

Antalya’da hortum ve sopalarla birbirine saldıran iki hayvan koruma derneğinin temsilcileri, kavganın ardından karşılıklı şikayetçi oldu. Dernek temsilcileri, birbirlerini “Hayvanlar için para topluyoruz” diyerek, insanları dolandırmakla suçladı.

Hayvan severiz ama insanları görünce!..

15 Ağustos günü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kızıllı’daki katı atık depolama tesisinde meydana gelen olayda Çöplükteki yaklaşık 300 hayvanla ilgilenmek için bölgeye giden Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Orhan ile Candostları Koruma ve Sahiplendirme Derneği Başkanı Arife Yanık arasında tartışma çıktı. İkili arasındaki tartışmaya, yanlarında bulunan dernek temsilcileri de dahil oldu. Hayvanseverler birbirlerine sopa, hortum ve biber gazıyla saldırdı. 3 kişinin hafif yaralandığı kavganın ardından iki derneğin gönüllüleri, Varsak Jandarma Karakolu’na giderek birbirlerinden şikayetçi oldu.

Arife Yanık, Mehmet Orhan’ın Hayvanlara kötü muamele ediyor’ diye şikayet ettikleri için daha önceden de kendilerine saldırdığını ileri sürdü. Orhan hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğunu kaydeden Yanık, “Bu kişinin kedi evi vardı. Kedi evindeki hayvanlar açlıktan ve susuzluktan ölmüştü. Şikayet ettik ve 54 bin lira ceza kesildi” dedi.