Gazete Vatan Logo

Hayatta acılar geçici başarı kalıcı

Sunucu ve Lisanslı Atlet Ece Vahapoğlu, Everest Maratonu’nda 21 km’lik yarı maratonu 3 saat 48 dakikada tamamladı ve kadınlarda dördüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Hayatta acılar geçici başarı kalıcı

Everest Maratonu nasıl bir deneyimdi?

Hayatımın en zor, en cesaret isteyen, en azimli, en kararlı deneyimiydi. Pes etmemeyi, kararlı kalmayı, dayanıklılığını ölçmeyi, sınırlarını keşfetmeyi, her anında yaşadığım hayat için şükretmeyi öğrendim. Bu tecrübeyi çok isteyerek ama zorlanacağımı bilerek gidip yaşadım. Maddi ve manevi fedakarlık yaparak senenin benim için en verimli döneminde 21 gün dağa gittim. En az 7 işe hayır dedim. Fiziksel ve zihinsel dayanıklılığımı ölçmek istediğim muhteşem bir maceraydı. Normalde beş-altı saatte bitiririm diye gittiğim yarışı 3 saat 48 dakikada tamamladım. O zor parkurda kendime hep şu cümleyi söyledim: “Acı geçici, başarı kalıcı!”

O coğrafyanın zorlu koşullarına dayanmak için nasıl bir çalışma yaptınız?

Ne kadar antrenman yaparsanız yapın, Everest’te olmadıkça, o yüksek irtifaya çıkmadıkça hazırlığınızın aslında pek bir anlamı yok. Sadece düzenli spor faaliyetlerimi sürdürmüştüm. Her ay bir yarışa katılarak koştum. Koşu, fitness, pilates ve yoga yaptım. Çok sık olmasa da oksijen oranı azaltılmış hipoksi odasında koşu bandında koşu idmanı yaptım. Kaslarımı güçlendirmek için eksi 110 derecede soğuk odaya girdim.

Haberin Devamı

Kampta nasıl beslendiniz?

Sabahları yulaflı ve sütlü porridge yedik. Bir de soğuk yumurta. Çoğunlukla vejeteryan beslendik. Mercimek çorbası ve haşlanmış sebzelerden protein almaya çalışıyorduk.

O 21 günü tekrar yaşamam...

Yakınlarınızla iletişiminiz kolay oldu mu? İnternet ve telefon bağlantısı nasıldı?

Himalayalar’da cep telefonunuz zaman zaman çekiyor; internet ise belli kamplarda, satın aldığınız Wifi kartlarıyla mümkün. Günde yarım saatlik Wifi imkanım oluyordu.

Everest Maratonu’na tekrar gitmek ister misiniz?

Everest Maratonu’na tekrar gitmem; o 21 günü bir daha yaşamayı düşünmüyorum. Ama Everest Maratonu Türkiye elçisi olduğum için gitmek isteyenlere yol göstereceğim. Ben de başka yarışlar araştırıp onlara gideceğim.

Hayallerimi gerçekleştirdim

21 uğurlu rakamınız oldu mu? Kendi spor markanız fit21; Everest’te 21 gün kaldınız...

Haberin Devamı

Benim için anlamı olan bir sayı 21; yıllar önce yapmaya başladığım 21 günlük zayıflama kampları, 21 Günde İyi Hisset kitabım, ve fit21 markam. 2017 yılı için iki hayalim vardı; biri kendi spor markamı çıkarmak, diğeri de Everest Maratonu’na katılmak. Bu sene ikisini de gerçekleştirdim. Hatta Everest’te kendi fit21 taytlarımı da giydim. Şimdi fit21 workout ile 21 dakikada tüm vücudu çalıştıran spor da yaptırmaya başlıyorum.